Formentera Beach Guide (beta)

Cercar platges a Formentera:

Informació turística www.illesbalears.es

Vigilància baixa
Formentera
Vigilància baixa
Platja d'arena
Llegenda
Perill singular

Informació de la platja

Cala Saona
Cala Saona és la platja de la localitat turística homònima, situada entre Punta Rasa (a 700 metres de distància i espedats de 18 metres d’altura) i Calò d’en Trull, i està a cinc quilòmetres de Sant Francesc Xavier. En aquest entorn, que forma part de l’Àrea Natural d’Especial Interès de Cap Alt, es practica nudisme.

Aquesta platja es caracteritza per estar encaixonada entre dos penya-segats i per estar quasi verge, excepte la presència d’un establiment turístic, dimensions reduïdes, talús de fina arena blanca, sistema dunar que ocupa la seva part posterior, pinar frondós envoltant aquest racó costaner, orientació cap a l’oest, diversos escars (varadors artesanals típics d’Illes Balears), pendent molt suau (a 40 metres de la vorera es resgistren dos metres de fondària), aigua cristal·lina i fons arenós que conviden a la pràctica del busseig.

Les condicions marítimes i subaquàtiques són aptes per a fondejar embarcacions en aquest entrant de mar en forma de u. La profunditat en aquesta cala exposada al vents de l’oest, nord-oest, nord disminueix suaument, localitzant-se els millors caladors davant la platja, a un hectòmetre. A 70 metres a l’oest de Punta Rosa existeixen roques submergides a dos metres de la superfície.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i les desviacions. El vehicle particular, ciclomotor o bicicleta es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També es pot arribar utilitzant el transport públic, la parada d’autobús es troba a mig hectòmetre de distància.
Les característiques descrites anteriorment expliquen una afluència alta de banyistes turistes.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme
 • Coordenades geogràfiques: 
  344636.05 N / 4287109 E
 • Accessos a la platja: 
  Vianants
  Vehicles
  Emergències
 • Emergències: 
  No