Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

MenorcaBeachguide / Ciutadella / 

Cala en Turqueta

Vigilància mitjana
Ciutadella
Vigilància mitjana
Platja d'arena
Llegenda
Lavabos
Paperera
Zona d'esports nàutics

Informació de la platja

Cala en Turqueta
Cala en Turqueta està a 10 quilòmetres de Ciutadella, situada entre les puntes des Tambors i na Foradada, així com sota la mirada de Talaia d’Artrutx. El seu topònim es refereix a les incursions de pirates turcs.

Aquesta platja verge i aïllada és el resultat d’un entrant de mar que recorr 400 metres fins tocar terra ferma, donant lloc a aquesta cala paradisíaca, de dimensions mitjanes, flanquejada per alts empits espedats dels promontoris confrontants, coberts de pinars frondosos, formant part de Àrea Natural d’Especial Interès de la costa sud de Ciutadella. Aquest paisatge és típic del litoral meridional menorquí.

Aquest tram de costa té forma semicircular. Una llengua de roques baixes divideix el seu talús de fina arena blanca en dues meitats. Aquesta llosa s’interna uns metres a dins la mar. Altres de les seves atractives característiques són aigua cristal·lina i tranquil·la, pendent suau i exposició als vents del sud-est, sud, oest.

Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per fondejar embarcacions amb eslora menor de 12 metres i dos metres de calat. Registra poca profunditat sobre el seu fons d’arena i el seu millor lloc per varar una nau, balisat, es troba al marge occidental.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament a un aparcament amb una capacitat per a 120 automòbils i que es troba situat a 850 metres de la platja (uns 15 minuts a peu). S’haurà de pagar per accedir i aparcar a prop de la platja. Tot i així, registra una afluència mitjana de banyistes locals i turistes.
Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ciutadella
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca
 • Límits: 
  Entre Punta de na Foradada i Punta des Tambors
 • Localització: 
  Camino de San Juan de Misa
 • Coordenades geogràfiques: 
  39º 56' 02'' N - 3º 55' 00' E
 • Accessos a la platja: 
  Vianants
  Vehicles
  Emergències
 • Emergències: 
  No