Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

MenorcaBeachguide / Ciutadella / 

Platja de Macarella

23 set. 10:00 h.
Vigilància mitjana
Ciutadella
23 set. 10:00 h.
Vigilància mitjana
Platja d'arena
Llegenda
Telèfons
Dutxes
Lavabos
Paperera
Zona d'esports nàutics

Informació de la platja

Platja de Macarella
Platja de Macarella està a 14 quilòmetres de Ciutadella, situada entre es Castellet de Macarella i Punta de na Xulla, forma part de Àrea Natural d’Especial Interès de la costa sud de Ciutadella, i és considerada una de les platges més belles de Menorca.

Aquesta cala verge i aïllada té forma de u; dimensions mitjanes; alts penya-segats flanquejant-la, coberts de pinars frondosos; zona humida -hàbitat de fotges, anguiles i tortugues de mar-; barranc; un tram de Camí de Cavalls ocupant la seva part posterior, la qual cosa li confereix un aspecte salvatge; talús d’arena; un aigua cristal·lina i tranquil·la; una pendent suau; una brisa marina, i una afluència mitjana de banyistes locals i turistes.

Aquest paisatge és típic del litoral meridional menorquí. La costa guanya altura, es torna agresta i inaccessible, excepte per la interrupció de mànigues de mar, coincidents amb desembocadures d’escorrenties i barrancs, donant lloc a belles zones de bany i excel·lents refugis marítims.

Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per fondejar embarcacions sobre fons d’arena, tot i que està oberta a corrents eòliques del sud-oest, sud i s’ha de costejar amb precaució pels marges rocosos. La veïnada i més resguardada Cala Macarelleta està balisada i es pot varar al seu marge oriental, sobre un fons marí d’arena, a quatre metres de profunditat.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i els desviaments. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament a un aparcament localitzat a un quilòmetre
de distància d’aquest tram de litoral.
Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ciutadella
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca
 • Límits: 
  Entre Cala Galdana i Platja de Macarelleta
 • Coordenades geogràfiques: 
  3º56'12'' E - 39º56'18'' N
 • Accessos a la platja: 
  Vianants
  Vehicles
  Emergències
 • Emergències: 
  No