Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

MallorcaBeachguide / Alcúdia / 

Platja de Sant Joan

23 set. 11:00 h.
Vigilància mitjana
Alcúdia
23 set. 11:00 h.
Vigilància mitjana
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Llegenda
Paperera

Informació de la platja

Platja de Sant Joan
Platja de Sant Joan està a tres quilòmetres d’Alcúdia, situada entre Punta de Manresa i Platja de Sant Pere, que juntament amb aquesta són els dos únics arenals en aquest tram alcudienc de litoral rocós.

En aquesta península s’alça Castell de Manresa, una fortificació construïda sobre una planícia de 28 metres per defensar la badia de Pollença, que es complementa amb la Fortalesa, aixecada a l’altre costat d’aquesta mateixa rada. Un centenar de metres, a ple sol, separen aquesta platja de la fortificació citada.

Aquest arenal, flanquejat per roques, té un gra fi de color blanc i les diferents residències construïdes en primera línia han minvat el sistema dunar, encara que la vegetació circumdant, card o el pinar, continuen realitzant la seva funció de fixar aquest substrat.

Aquest litoral és inapropiat per a l’ancoratge d’embarcacions per la seva costa excessivament baixa i l’assot del vent de component nord. El patró que decideixi realitzar aquesta maniobra hi trobarà un fons de sorra sota tres metres de profunditat a dos hectòmetres de la vora. A 0,5 milles marines s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Marina de Gràcia "Cocodril".

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària cap a la urbanització Mal Pas que condueix fins a aquesta platja. Als voltants hi ha una petita esplanada on es podrà estacionar gratuïtament el vehicle particular, descendint fins a la platja per unes escales.

Les característiques descrites anteriorment expliquen que s’hi registri una afluència mitjana de banyistes locals i turístics.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Alcúdia
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Límits: 
  Entre Punta Manresa i Punta Llarga
 • Localització: 
  Camí de Manresa
 • Coordenades geogràfiques: 
  39º 52' N - 3º 08' 30'' E
 • Accessos a la platja: 
  Vianants
  Vehicles
  Emergències
 • Emergències: 
  No