Formentera Beach Guide (beta)

Cercar platges a Formentera:

Informació turística www.illesbalears.es

Caló des Mort
Formentera
Vigilància baixa
Platja d'arena
Caló des Mort

Caló des Mort està a 10 quilòmetres de Sant Francesc Xavier, situat entre Platja des Migjorn i es Ram, així com molt proper a la urbanització Maryland. En aquest entorn natural es practica el nudisme i poseeix una de les millors vistes panoràmiques d’aquesta zona de Formentera.

Aquest racó costaner forma part de la gran badia de Migjorn (sis milles d’amplària per dos de profunditat),a la regió meridional de l’illa, delimitada per les puntes d’Anguila i de sa Fragata, incloent també Punta des Vell Marí, es Corb Marí, es Mal Pas, racons de s’Argelar i Fondo, es Valencians i es Ram.

Aquesta cala quasi verge i en forma de somriure es caracteritza per tenir unes dimesions reduïdes, un talús rocós, un aigua crital·lina, així com la presència "d’escars" (varadors artesanals per barques petites).

Superat el substrat petri d’aquesta costa bella es troben els raiguers del frondós es Copinyar que dóna pas a l’espès Bosc de sa Pujada. Es Copinyar és l’antesala del cim més alt de Formentera, la Mola (192 metres), on es podrà visitar l’Església de Nostra Senyora del Pilar, construïda entre els anys 1785 i 1794, seguint els cànons de l’arquitectura popular.

Les condicions marines i subaquàtiques del Caló des Mort aconsellen prendre les màximes precaucions per al fondeig d’embarcacions, posat que existeixen moltes restingues i seques a prop de la vorera. Es recomana allunyar-se del litoral rocós.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme

 • Escars
Informació sobre el municipi Formentera

L’illa de Formentera té una extensió de 83,2 quilòmetres quadrats (una longitud de 14 quilòmetres d’est a oest, vuit de nord a sud i 69 de costa) i 8.000 habitants.

Al voltant d’aquesta illa s’hi trobaran tota una sèrie d’illots, entre els que destaca pel seu tamany els situats a la zona septentrional, Illa de s’Espalmador i s’Espardell, amb unes superfícies de 1,3 y 0,5 quilòmetres quadrats, respectivament.

Formentera és pràcticament plana. Una zona central, estreta y baixa uneix dos cims miocènics, localitzats a l’est i a l’oest, respectivament. L’elevació oriental, la Mola, s’alça fins als 192 metros de altitud, mentre que el puig occidental, Cap de Barbaria, té una alçada de 98 metros. Entre ambdues muntanyes, i com a istme d’unió, es desenvolupa una estreta i allargada franja de terra. Presenta una longitud aproximada de cinc quilòmetres en direcció llevant-ponent, així com una amplada que, en alguns punts, no hi arriba al quilòmetre i mig. La zona nord de Formentera es caracteritza per ser molt plana i per acollir dos estanys, Estany Pudent (utilitzat durant la Guerra Civil espanyola com a base de hidroavions) i Estany d’es Peix, així com per la baixa i estreta Punta de Trucadors, conjunt de dunes que determinen a un costat y a l’altre Platja de Illetes i Platja de Llevant.

Aquest paradís terrenal de bellesa marina ha inspirat a artistes de diferents disciplines, com la música (Peter Sinfield, Pink Floyd, David Alleb, Kevin Ayers) o la pintura (Grup 69, Museu d’Arts Contemporànies).
El municipi té un total de 22 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  100 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  300 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters