Formentera Beach Guide (beta)

Cercar platges a Formentera:

Informació turística www.illesbalears.es

Arenals
Formentera
Vigilància alta
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Arenals

Arenals està a cinc quilòmetres de Pilar de la Mola, situada en la zona sud-est de Formentera, entre Valencians i Caló des Morts, així com relativament proper a la urbanització Maryland, les zones elevades de pinars frondosos de es Copinyar i Bosc de sa Pujada (antesala del cim més alt de Formentera, la Mola, 192 metres). En aquest entorn natural, que forma part de l’Àrea Natural d’Especial Interès de Platja de Migjorn-Costa de Tramuntana, es practica el nudisme.

Aquest tram de litoral es caracteritza per tenir unes dimensions quilomètriques, un talús compost d’arena, una part posterior ocupada per un sistema dunar amb vegetació de fixació (pins, savines i garriga), una pendent suau, un vent de mar a terra, unes onades moderades, un fons cobert de prats alts i extensos d’alga posidònia, així com aigua cristal·lina i tranquil·la. Aquestes dues darreres particularitats conviden a la pràctica del busseig de superfície.

Les seves condicions marines i subaquàtiques, i l’exposició a vents del sud, aconsellen fondejar les embarcacions a més de 100 metres de la vorera, sobre fons d’arena i roca.
Els accessos per carretera són senzills seguint atentament la senyalització viària i els desviaments. El vehicle particular, el ciclomotor o la bicicleta es podran estacionar gratuïtament pels voltants. També es pot arribar utilitzant el transport públic; la parada de l’autobús més propera es troba a dos hectòmetres de distància.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per
raons de seguretat i higiene.


La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme

 • Lloguers
 • Escars
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Formentera

L’illa de Formentera té una extensió de 83,2 quilòmetres quadrats (una longitud de 14 quilòmetres d’est a oest, vuit de nord a sud i 69 de costa) i 8.000 habitants.

Al voltant d’aquesta illa s’hi trobaran tota una sèrie d’illots, entre els que destaca pel seu tamany els situats a la zona septentrional, Illa de s’Espalmador i s’Espardell, amb unes superfícies de 1,3 y 0,5 quilòmetres quadrats, respectivament.

Formentera és pràcticament plana. Una zona central, estreta y baixa uneix dos cims miocènics, localitzats a l’est i a l’oest, respectivament. L’elevació oriental, la Mola, s’alça fins als 192 metros de altitud, mentre que el puig occidental, Cap de Barbaria, té una alçada de 98 metros. Entre ambdues muntanyes, i com a istme d’unió, es desenvolupa una estreta i allargada franja de terra. Presenta una longitud aproximada de cinc quilòmetres en direcció llevant-ponent, així com una amplada que, en alguns punts, no hi arriba al quilòmetre i mig. La zona nord de Formentera es caracteritza per ser molt plana i per acollir dos estanys, Estany Pudent (utilitzat durant la Guerra Civil espanyola com a base de hidroavions) i Estany d’es Peix, així com per la baixa i estreta Punta de Trucadors, conjunt de dunes que determinen a un costat y a l’altre Platja de Illetes i Platja de Llevant.

Aquest paradís terrenal de bellesa marina ha inspirat a artistes de diferents disciplines, com la música (Peter Sinfield, Pink Floyd, David Alleb, Kevin Ayers) o la pintura (Grup 69, Museu d’Arts Contemporànies).
El municipi té un total de 22 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  3000 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  60 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters