Formentera Beach Guide (beta)

Cercar platges a Formentera:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de Migjorn
Es Mal Pas, Ca Marí, Còdol Foradat, es Arenals, es Copinar
Formentera
Vigilància baixa
Previsió d'onatge
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja de Migjorn també coneguda com Es Mal Pas, Ca Marí, Còdol Foradat, es Arenals, es Copinar

Platja de Migjorn està a dos quilòmetres de Sant Francesc Xavier, situada entre Mal Pas i Caló dels Morts. Hi ha una rampa per a minusvàlids per a l'accés a la platja a la zona anomenada es Arenals. La seva costa ocupa quasi tot el sud de Formentera, declarada Àrea Natural d’Especial Interès de Platja de Mitjorn-Costa de Tramuntana, des de les puntes d’Anguila i de sa Fragata, incloent Punta des Vell Marí, es Corb Marí, racons de s’Argelar i Fondo, es Valencians, es Arenals i es Ram. En aquest entorn es practica nudisme.

Aquesta platja verge i tranquil·la es caracteritza per tenir dimensions quilomètriques, racons de bellesa salvatge (cales i caletes), boscs frondosos de pins i savines, vent de mar a terra, fons cobert de prats alts i extensos d’alga posidònia, aigua cristal·lina que conviden a practicar el busseig, afluència mitjana de banyistes, així com per combinar trams de litoral d’arena amb trossos de penya-segats verticals i rocosos.

Les condicions marines i subaquàtiques aconsellen prendre les màximes precaucions per a fondejar embarcacions, posat que existeixen molts baixos d’esculls propers a la vorera, barreres rocoses paral·leles a la costa i es troba exposada a vents del segon i tercer quadrant. Si s’ancora, s’haurà de fer a més de 100 metres de la vorera, sobre fons d’arena i roca.

Els accessos per carretera són senzills seguint la senyalització viària i els desviaments. El vehicle particular, el ciclomotor o la bicicleta es podràn estacionar gratuïtament pels voltants. També es pot arribar-hi utilitzant el transport públic; la parada d’autobús més propera es troba a dos hectòmetres de distància.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Lloguers
 • Escars
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Formentera

L’illa de Formentera té una extensió de 83,2 quilòmetres quadrats (una longitud de 14 quilòmetres d’est a oest, vuit de nord a sud i 69 de costa) i 8.000 habitants.

Al voltant d’aquesta illa s’hi trobaran tota una sèrie d’illots, entre els que destaca pel seu tamany els situats a la zona septentrional, Illa de s’Espalmador i s’Espardell, amb unes superfícies de 1,3 y 0,5 quilòmetres quadrats, respectivament.

Formentera és pràcticament plana. Una zona central, estreta y baixa uneix dos cims miocènics, localitzats a l’est i a l’oest, respectivament. L’elevació oriental, la Mola, s’alça fins als 192 metros de altitud, mentre que el puig occidental, Cap de Barbaria, té una alçada de 98 metros. Entre ambdues muntanyes, i com a istme d’unió, es desenvolupa una estreta i allargada franja de terra. Presenta una longitud aproximada de cinc quilòmetres en direcció llevant-ponent, així com una amplada que, en alguns punts, no hi arriba al quilòmetre i mig. La zona nord de Formentera es caracteritza per ser molt plana i per acollir dos estanys, Estany Pudent (utilitzat durant la Guerra Civil espanyola com a base de hidroavions) i Estany d’es Peix, així com per la baixa i estreta Punta de Trucadors, conjunt de dunes que determinen a un costat y a l’altre Platja de Illetes i Platja de Llevant.

Aquest paradís terrenal de bellesa marina ha inspirat a artistes de diferents disciplines, com la música (Peter Sinfield, Pink Floyd, David Alleb, Kevin Ayers) o la pintura (Grup 69, Museu d’Arts Contemporànies).
El municipi té un total de 22 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  3500 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  40 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters