Formentera Beach Guide (beta)

Cercar platges a Formentera:

Informació turística www.illesbalears.es

Racó de s'Alga
Platja de s'Alga
Formentera
Vigilància baixa
Platja d'arena
Racó de s'Alga també coneguda com Platja de s'Alga

Racó o Platja de s’Alga està a s’Espalmador, una illa de 1,5 milles de longitud i 0,7 milles de màxima amplària, així com quasi unida a Eivissa a la seva zona sud per Pas de s’Espalmador i a set quilòmetres de Formentera (la Savina). Es troba situada entre les puntes de s’Arena i de Castevi, formant la cala semicircular de s’Alga. En aquest entorn natural es pot practicar el nudisme.

Aquesta platja paradisíaca i verge es caracteritza per tenir dimensió quilomètrica, talús de fina arena blanca, extens sistema dunar ocupant la seva part posterior, fixat per savines i aigua cristal·lina. Una de les seves atraccions és el bany de fang sulfurós que, suposadament, té efectes beneficiosos per a la pell.

Les condicions marines i subaquàtiques aconsellen fondejar una embarcació prenent les màximes precaucions, ja que es registren esculls, illots, restinga i una fondària escassa.
Sa Torreta, atalaia defensiva, construïda durant el segle XVIII, i una casa pagesa són les petjades edilícies deixades per l’home en aquest entorn natural, propi d’una pel·lícula d’aventures. La bellesa de l’illot de s’Espalmador es tal que inclús els estudis Walt Disney es varen plantejar prendre-la com a model per a dissenyar l’Illa de Mai Més pel seu film de Peter Pan.

L’accés a Racó de s’Alga tan sols es pot dur a terme en vaixell, ja sigui de propietat particular o amb una naviliera que realitza excursions fins a aquest immens arenal. Tot i així, registra una afluència massiva de banyistes locals i turistes.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme

Informació sobre el municipi Formentera

L’illa de Formentera té una extensió de 83,2 quilòmetres quadrats (una longitud de 14 quilòmetres d’est a oest, vuit de nord a sud i 69 de costa) i 8.000 habitants.

Al voltant d’aquesta illa s’hi trobaran tota una sèrie d’illots, entre els que destaca pel seu tamany els situats a la zona septentrional, Illa de s’Espalmador i s’Espardell, amb unes superfícies de 1,3 y 0,5 quilòmetres quadrats, respectivament.

Formentera és pràcticament plana. Una zona central, estreta y baixa uneix dos cims miocènics, localitzats a l’est i a l’oest, respectivament. L’elevació oriental, la Mola, s’alça fins als 192 metros de altitud, mentre que el puig occidental, Cap de Barbaria, té una alçada de 98 metros. Entre ambdues muntanyes, i com a istme d’unió, es desenvolupa una estreta i allargada franja de terra. Presenta una longitud aproximada de cinc quilòmetres en direcció llevant-ponent, així com una amplada que, en alguns punts, no hi arriba al quilòmetre i mig. La zona nord de Formentera es caracteritza per ser molt plana i per acollir dos estanys, Estany Pudent (utilitzat durant la Guerra Civil espanyola com a base de hidroavions) i Estany d’es Peix, així com per la baixa i estreta Punta de Trucadors, conjunt de dunes que determinen a un costat y a l’altre Platja de Illetes i Platja de Llevant.

Aquest paradís terrenal de bellesa marina ha inspirat a artistes de diferents disciplines, com la música (Peter Sinfield, Pink Floyd, David Alleb, Kevin Ayers) o la pintura (Grup 69, Museu d’Arts Contemporànies).
El municipi té un total de 22 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  1000 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  90 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters