Formentera Beach Guide (beta)

Cercar platges a Formentera:

Informació turística www.illesbalears.es

Cavall d'en Borràs
Cala d'en Borràs
Formentera
Vigilància baixa
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cavall d'en Borràs també coneguda com Cala d'en Borràs

Cavall d’en Borràs està a dos quilòmetres de la Savia, situada a Cala Savina i Platgeta des Carregador. A aquest entorn natural es practica nudisme i des d’aquest litoral es pot admirar la silueta pètria, majestuosa i enigmàtica dels illots eivissencs es Vedrà i es Vedranell, amb cims de 382 i 128 metres, respectivament.

Aquesta platja tranquil·la es caracteritza per tenir unes dimensions mitjanes, un talús de fina arena blanca, una orientació cap al nord, absència d’onades, una pendent molt suau (a 50 metres de la vorera s’assoleix una fondària de 1,5 metres), així com un fons marí d’arena recobert d’alga.

Aquest racó costaner forma part de l’Àrea Natural d’Especial Interès de Ses Salines. La part posterior d’aquest arenal d’aspecte salvatge està ocupada per un sistema dunar, així com un bosc de savines frondós que s’estén cap als propers Estany Pudent i Salines de Formentera. A la vegada, es troba pròxim a Port de la Savina, únic punt de comunicació marítima des de Formentera cap a l’exterior.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i les desviacions. El vehicle particular, el ciclomotor o la bicicleta es podran estacionar gratuïtament pels voltants. També es por arribar-hi caminant des de la Savina o utilitzant el transport públic; la parada d’autobús més propera es troba a un hectòmetre de distància.
Les característiques descrites expliquen que Cavall d’en Borràs registri una afluència massiva de banyistes locals i turistes.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme

 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Formentera

L’illa de Formentera té una extensió de 83,2 quilòmetres quadrats (una longitud de 14 quilòmetres d’est a oest, vuit de nord a sud i 69 de costa) i 8.000 habitants.

Al voltant d’aquesta illa s’hi trobaran tota una sèrie d’illots, entre els que destaca pel seu tamany els situats a la zona septentrional, Illa de s’Espalmador i s’Espardell, amb unes superfícies de 1,3 y 0,5 quilòmetres quadrats, respectivament.

Formentera és pràcticament plana. Una zona central, estreta y baixa uneix dos cims miocènics, localitzats a l’est i a l’oest, respectivament. L’elevació oriental, la Mola, s’alça fins als 192 metros de altitud, mentre que el puig occidental, Cap de Barbaria, té una alçada de 98 metros. Entre ambdues muntanyes, i com a istme d’unió, es desenvolupa una estreta i allargada franja de terra. Presenta una longitud aproximada de cinc quilòmetres en direcció llevant-ponent, així com una amplada que, en alguns punts, no hi arriba al quilòmetre i mig. La zona nord de Formentera es caracteritza per ser molt plana i per acollir dos estanys, Estany Pudent (utilitzat durant la Guerra Civil espanyola com a base de hidroavions) i Estany d’es Peix, així com per la baixa i estreta Punta de Trucadors, conjunt de dunes que determinen a un costat y a l’altre Platja de Illetes i Platja de Llevant.

Aquest paradís terrenal de bellesa marina ha inspirat a artistes de diferents disciplines, com la música (Peter Sinfield, Pink Floyd, David Alleb, Kevin Ayers) o la pintura (Grup 69, Museu d’Arts Contemporànies).
El municipi té un total de 22 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  500 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  35 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters