Formentera Beach Guide (beta)

Cercar platges a Formentera:

Informació turística www.illesbalears.es

Estany d'es peix
Formentera
Vigilància baixa
Platja d'arena
Estany d'es peix

Estany des Peix forma part de la localitat la Savina. Una barrera litoral de 3,4 quilòmetres de longitud de costa retallada, que abraça des de Calò de s’Oli fins l’escullera esquerra del Port de la Savina, separa aquesta cala gairebé tancada de quatre quilòmetres de perìmetre, tan sols oberta a la mar a través de d’una diminuta entrada, sa Boca, en forma de canal (20 metres de amplada per un de profunditat), del Mediterràni, essent únic a les Illes Balears.

El seu litoral es caracteritza per tenir dimensions quilomètricas, per acollir vàries caletes de tamany reduït, ambient familiar (afluència mitjana de banyistes locals), pendent molt suau (a 80 metres de la vorera s’assoleix una fondària de 1,5 metres i al centre de la rada de tres metres), onades inexistents, fons arenós cobert d’alga, proliferació de fauna marina. Les caletes són usades per varar barques petites damunt s’arena, practicar busseig, esport de vela lleugera, esquí aquàtic i iniciar-se a la natació per part del més petits. Es practica el nudisme.

La seva zona oest limita amb es Estanyets, embassaments salinífers d’època romana, avui en dia fora de servei, integrats en una petita vall.

A aquests aiguamolls arriben un nombre elevat d’aus migratòries o en hivernació per alimertar-se, destacant l’elegant i vistós flamenc, essent poc freqüent que nidifiquin, posat que la vegetació escasseja per les immediacions. A la costa abunden les gavines i els corbs marins, mentre que a la resta de Formentera son inhabituals.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme

 • Escars
Informació sobre el municipi Formentera

L’illa de Formentera té una extensió de 83,2 quilòmetres quadrats (una longitud de 14 quilòmetres d’est a oest, vuit de nord a sud i 69 de costa) i 8.000 habitants.

Al voltant d’aquesta illa s’hi trobaran tota una sèrie d’illots, entre els que destaca pel seu tamany els situats a la zona septentrional, Illa de s’Espalmador i s’Espardell, amb unes superfícies de 1,3 y 0,5 quilòmetres quadrats, respectivament.

Formentera és pràcticament plana. Una zona central, estreta y baixa uneix dos cims miocènics, localitzats a l’est i a l’oest, respectivament. L’elevació oriental, la Mola, s’alça fins als 192 metros de altitud, mentre que el puig occidental, Cap de Barbaria, té una alçada de 98 metros. Entre ambdues muntanyes, i com a istme d’unió, es desenvolupa una estreta i allargada franja de terra. Presenta una longitud aproximada de cinc quilòmetres en direcció llevant-ponent, així com una amplada que, en alguns punts, no hi arriba al quilòmetre i mig. La zona nord de Formentera es caracteritza per ser molt plana i per acollir dos estanys, Estany Pudent (utilitzat durant la Guerra Civil espanyola com a base de hidroavions) i Estany d’es Peix, així com per la baixa i estreta Punta de Trucadors, conjunt de dunes que determinen a un costat y a l’altre Platja de Illetes i Platja de Llevant.

Aquest paradís terrenal de bellesa marina ha inspirat a artistes de diferents disciplines, com la música (Peter Sinfield, Pink Floyd, David Alleb, Kevin Ayers) o la pintura (Grup 69, Museu d’Arts Contemporànies).
El municipi té un total de 22 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  1000 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  10 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters