Formentera Beach Guide (beta)

Cercar platges a Formentera:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Saona
Formentera
Vigilància baixa
Platja d'arena
Cala Saona

Cala Saona és la platja de la localitat turística homònima, situada entre Punta Rasa (a 700 metres de distància i espedats de 18 metres d’altura) i Calò d’en Trull, i està a cinc quilòmetres de Sant Francesc Xavier. En aquest entorn, que forma part de l’Àrea Natural d’Especial Interès de Cap Alt, es practica nudisme.

Aquesta platja es caracteritza per estar encaixonada entre dos penya-segats i per estar quasi verge, excepte la presència d’un establiment turístic, dimensions reduïdes, talús de fina arena blanca, sistema dunar que ocupa la seva part posterior, pinar frondós envoltant aquest racó costaner, orientació cap a l’oest, diversos escars (varadors artesanals típics d’Illes Balears), pendent molt suau (a 40 metres de la vorera es resgistren dos metres de fondària), aigua cristal·lina i fons arenós que conviden a la pràctica del busseig.

Les condicions marítimes i subaquàtiques són aptes per a fondejar embarcacions en aquest entrant de mar en forma de u. La profunditat en aquesta cala exposada al vents de l’oest, nord-oest, nord disminueix suaument, localitzant-se els millors caladors davant la platja, a un hectòmetre. A 70 metres a l’oest de Punta Rosa existeixen roques submergides a dos metres de la superfície.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i les desviacions. El vehicle particular, ciclomotor o bicicleta es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També es pot arribar utilitzant el transport públic, la parada d’autobús es troba a mig hectòmetre de distància.
Les característiques descrites anteriorment expliquen una afluència alta de banyistes turistes.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme

 • Perill singular
Informació sobre el municipi Formentera

L’illa de Formentera té una extensió de 83,2 quilòmetres quadrats (una longitud de 14 quilòmetres d’est a oest, vuit de nord a sud i 69 de costa) i 8.000 habitants.

Al voltant d’aquesta illa s’hi trobaran tota una sèrie d’illots, entre els que destaca pel seu tamany els situats a la zona septentrional, Illa de s’Espalmador i s’Espardell, amb unes superfícies de 1,3 y 0,5 quilòmetres quadrats, respectivament.

Formentera és pràcticament plana. Una zona central, estreta y baixa uneix dos cims miocènics, localitzats a l’est i a l’oest, respectivament. L’elevació oriental, la Mola, s’alça fins als 192 metros de altitud, mentre que el puig occidental, Cap de Barbaria, té una alçada de 98 metros. Entre ambdues muntanyes, i com a istme d’unió, es desenvolupa una estreta i allargada franja de terra. Presenta una longitud aproximada de cinc quilòmetres en direcció llevant-ponent, així com una amplada que, en alguns punts, no hi arriba al quilòmetre i mig. La zona nord de Formentera es caracteritza per ser molt plana i per acollir dos estanys, Estany Pudent (utilitzat durant la Guerra Civil espanyola com a base de hidroavions) i Estany d’es Peix, així com per la baixa i estreta Punta de Trucadors, conjunt de dunes que determinen a un costat y a l’altre Platja de Illetes i Platja de Llevant.

Aquest paradís terrenal de bellesa marina ha inspirat a artistes de diferents disciplines, com la música (Peter Sinfield, Pink Floyd, David Alleb, Kevin Ayers) o la pintura (Grup 69, Museu d’Arts Contemporànies).
El municipi té un total de 22 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  140 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  120 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters