Formentera Beach Guide (beta)

Cercar platges a Formentera:

Informació turística www.illesbalears.es

Ses Platgetes
Es Caló, es Caló de Sant Agustí
Formentera
Platja d'arena
Ses Platgetes també coneguda com Es Caló, es Caló de Sant Agustí

Es Caló de Sant Agustí-ses Platgetes són dues platges que formen part de la localitat turística d’es Caló, localitzades entre Platja de Tramuntana i es Racó de sa Pujada, així com situades a l’inici de la pujada a la Mola (192 metres d’altitud). En aquest entorn natural es practica el nudisme.

Aquest tram de litoral està compost per una sèrie de caletes consecutives, caracteritzant-se per dimensions reduïdes, petits sortints rocosos, talús de fina arena blanca amb alguna roca, sitema dunar i vegetació que el subjecta (pins, savines i garriga) estenent-se per la seva part posterior, pendent molt suau, aigua cristal·lina i fons rocós amb zones arenoses.

Aquest racó costaner es troba dins una gran rada logintudinal, tancada per les puntes Prima i de sa Creu. Aquesta rada es troba exposada al vents del nord-oest, nord, nord-est i est, i es pot ancorar a 150 metres de la vorera, sobre fons d’arena i roques, a una fondària que oscil·la entre cinc i set metres. Fa uns temps es Caló-ses Platgetes fou el segon port natural de Formentera i via de comunicació cap a l’exterior dels veïnats de la península de La Mola.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i els desviaments.El vehicle particular, ciclomotor o bicicleta es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També es pot arribar utilitzant el transport públic, la parada del qual es troba a mig hectòmetre de distància.

Les característiques descrites expliquen l’afluència moderada de banyistes locals i turistes.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme

 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Formentera

L’illa de Formentera té una extensió de 83,2 quilòmetres quadrats (una longitud de 14 quilòmetres d’est a oest, vuit de nord a sud i 69 de costa) i 8.000 habitants.

Al voltant d’aquesta illa s’hi trobaran tota una sèrie d’illots, entre els que destaca pel seu tamany els situats a la zona septentrional, Illa de s’Espalmador i s’Espardell, amb unes superfícies de 1,3 y 0,5 quilòmetres quadrats, respectivament.

Formentera és pràcticament plana. Una zona central, estreta y baixa uneix dos cims miocènics, localitzats a l’est i a l’oest, respectivament. L’elevació oriental, la Mola, s’alça fins als 192 metros de altitud, mentre que el puig occidental, Cap de Barbaria, té una alçada de 98 metros. Entre ambdues muntanyes, i com a istme d’unió, es desenvolupa una estreta i allargada franja de terra. Presenta una longitud aproximada de cinc quilòmetres en direcció llevant-ponent, així com una amplada que, en alguns punts, no hi arriba al quilòmetre i mig. La zona nord de Formentera es caracteritza per ser molt plana i per acollir dos estanys, Estany Pudent (utilitzat durant la Guerra Civil espanyola com a base de hidroavions) i Estany d’es Peix, així com per la baixa i estreta Punta de Trucadors, conjunt de dunes que determinen a un costat y a l’altre Platja de Illetes i Platja de Llevant.

Aquest paradís terrenal de bellesa marina ha inspirat a artistes de diferents disciplines, com la música (Peter Sinfield, Pink Floyd, David Alleb, Kevin Ayers) o la pintura (Grup 69, Museu d’Arts Contemporànies).
El municipi té un total de 22 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  100 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  30 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters