Formentera Beach Guide (beta)

Cercar platges a Formentera:

Informació turística www.illesbalears.es

Costa des Carnatge
Platja de Tramuntana
Formentera
Platja de roca
Costa des Carnatge també coneguda com Platja de Tramuntana

Costa des Carnatge està a cinc quilòmetres de Sant Ferran de ses Roques (tè l’església més moderna de Formentera, del any 1889), situada entre Cala en Baster i es Caló de Sant Agustí (ses Platgetes). En aquest entorn natural es pot practicar el nudisme.
Aquest tram de litoral es caracteritza per tenir unes dimensions quilomètriques, un talús de roques, un fons d’arena, així com per esser acollidora i recollida els dies de bons temps.

Aquesta extensió costanera es troba dins de la gran rada longitudinal de Tramuntana,tancada per les puntes Prima i de sa Creu, que també inclou Racó des Forat, es Picatxo, es Quintalar, es Quintalaret, Racó des Cans, Caló d’en Baster, Punta des Martinets, Penyal d’en Jaume, Punta Llarga, es Pujol des Vi, es Racó de sa Pujada i Punta de sa Palmera.

Aquesta rada es troba exposada al vents de component nord-oest, nord, nord-est i es pot ancorar a un hectòmetre i mig de la costa, sobre fons d’arena i roques, amb una fondària que oscil·la entre els cinc i set metres. Als extrems d’aquesta badia també es pot fondejar, Cala en Baster i ses Platgetes-es Caló de Sant Agustí.

L’accés per carretera, la qual discorr molt pròxima a aquesta platja, és senzill seguint la senyalització viària i els desviaments.El vehicle particular, ciclomotor o bicicleta es podrà estacionar gratuïtament pels voltants.
Les característiques descrites anteriorment explican una afluència baixa de banyistes locals i turistes.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme

Informació sobre el municipi Formentera

L’illa de Formentera té una extensió de 83,2 quilòmetres quadrats (una longitud de 14 quilòmetres d’est a oest, vuit de nord a sud i 69 de costa) i 8.000 habitants.

Al voltant d’aquesta illa s’hi trobaran tota una sèrie d’illots, entre els que destaca pel seu tamany els situats a la zona septentrional, Illa de s’Espalmador i s’Espardell, amb unes superfícies de 1,3 y 0,5 quilòmetres quadrats, respectivament.

Formentera és pràcticament plana. Una zona central, estreta y baixa uneix dos cims miocènics, localitzats a l’est i a l’oest, respectivament. L’elevació oriental, la Mola, s’alça fins als 192 metros de altitud, mentre que el puig occidental, Cap de Barbaria, té una alçada de 98 metros. Entre ambdues muntanyes, i com a istme d’unió, es desenvolupa una estreta i allargada franja de terra. Presenta una longitud aproximada de cinc quilòmetres en direcció llevant-ponent, així com una amplada que, en alguns punts, no hi arriba al quilòmetre i mig. La zona nord de Formentera es caracteritza per ser molt plana i per acollir dos estanys, Estany Pudent (utilitzat durant la Guerra Civil espanyola com a base de hidroavions) i Estany d’es Peix, així com per la baixa i estreta Punta de Trucadors, conjunt de dunes que determinen a un costat y a l’altre Platja de Illetes i Platja de Llevant.

Aquest paradís terrenal de bellesa marina ha inspirat a artistes de diferents disciplines, com la música (Peter Sinfield, Pink Floyd, David Alleb, Kevin Ayers) o la pintura (Grup 69, Museu d’Arts Contemporànies).
El municipi té un total de 22 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  2000 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  30 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters