Formentera Beach Guide (beta)

Cercar platges a Formentera:

Informació turística www.illesbalears.es

Sa Roqueta
Formentera
Vigilància baixa
Platja d'arena
Sa Roqueta

Sa Roqueta està a 15 quilòmetres d’es Pujols, situada entre les platges de ses Canyes i Llevant, així com a prop de Salines de Formentera, sepulcre megalític Ca na Costa i Estany Pudent. En aquest entorn natural es practica el nudisme.

Aquest litoral es caracteritza per tenir una extensió moderada; entrants i sortints rocosos amb arena fina i blanca; una orientació cap a l’est; uns vents forts a l’estiu amb onades potents, convertint el bany en perillós; un aigua cristal·lina, un fons arenós amb zones rocoses recobertes d’alga i afluència mitjana de banyistes.

Un cordó dunar enorme separa aquest arenal d’Estany Pudent i de les antigues Salines d’en Marroig, que pel seu valor natural, paisatgístic i avifáunic ha estat declarada Àrea Natural d’Especial Interès de Ses Salines pel Parlament de les Illes Balears i catalogada com Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) per la Unió Europea.

S’Estany Pudent, amb una extensió de 3,4 quilòmetres quadrats, es l’únic embassament de Formentera format per aigua estancada, produnditat màxima de dos metres,tot i que un canal artificial el proveeix d’aigua de mar. El seu topònim fa referència a la mala olor que desprèn el líquid element.

L’accés per carretera és senzill seguint atentament la senyalització viària i les desviacions. El darrer tram es realitzarà sobre pista. El vehicle particular, ciclomotor o bicicleta es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També s’hi pot arribar caminat des de la veïna Platja de ses Canyes o des de la localitat propera d’es Pujols.
Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme


 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Formentera

L’illa de Formentera té una extensió de 83,2 quilòmetres quadrats (una longitud de 14 quilòmetres d’est a oest, vuit de nord a sud i 69 de costa) i 8.000 habitants.

Al voltant d’aquesta illa s’hi trobaran tota una sèrie d’illots, entre els que destaca pel seu tamany els situats a la zona septentrional, Illa de s’Espalmador i s’Espardell, amb unes superfícies de 1,3 y 0,5 quilòmetres quadrats, respectivament.

Formentera és pràcticament plana. Una zona central, estreta y baixa uneix dos cims miocènics, localitzats a l’est i a l’oest, respectivament. L’elevació oriental, la Mola, s’alça fins als 192 metros de altitud, mentre que el puig occidental, Cap de Barbaria, té una alçada de 98 metros. Entre ambdues muntanyes, i com a istme d’unió, es desenvolupa una estreta i allargada franja de terra. Presenta una longitud aproximada de cinc quilòmetres en direcció llevant-ponent, així com una amplada que, en alguns punts, no hi arriba al quilòmetre i mig. La zona nord de Formentera es caracteritza per ser molt plana i per acollir dos estanys, Estany Pudent (utilitzat durant la Guerra Civil espanyola com a base de hidroavions) i Estany d’es Peix, així com per la baixa i estreta Punta de Trucadors, conjunt de dunes que determinen a un costat y a l’altre Platja de Illetes i Platja de Llevant.

Aquest paradís terrenal de bellesa marina ha inspirat a artistes de diferents disciplines, com la música (Peter Sinfield, Pink Floyd, David Alleb, Kevin Ayers) o la pintura (Grup 69, Museu d’Arts Contemporànies).
El municipi té un total de 22 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  560 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters