Formentera Beach Guide (beta)

Cercar platges a Formentera:

Informació turística www.illesbalears.es

Pas d'en Adolf
Es Pas, Pas de s'Espalmador
Formentera
Vigilància baixa
Platja d'arena
Pas d'en Adolf també coneguda com Es Pas, Pas de s'Espalmador

Pas de n’Adolf, es Pas o Pas de s’Espalmador està a cinc quilòmetres de la Savina, situat entre les puntes des Trucadors i des Pas, practicant-se nudisme.

Els dies amb bon temps es pot creuar caminat per aquesta franja de sorra, coberta per menys d’un metre d’aigua, des de Formentera cap a la major de les illes situades entre Pitiüses, Illa de s’Espalmador (2,925 quilòmetres de longitud, 800 metres d’amplada i 22 metres d’altura màxima; propietat privada, encara que d’accés lliure). En jornades de mal temps s’hi ha d’arribar mitjançant una embarcació petita, ja que aquest estret només admet un calat mínim.

Punta des Trucadors és el lloc de Formentera més septentrional i es caracteritza per tenir una orientació de nord a sud, una extensió enorme, un talús compost d’arena i roca, una aigua cristal·lina i fons sorrenc, així com per estar exposada a vents de component sud-oest, oest, nord-oest i nord.

El freu localitzat al nord de Punta des Trucadors és perillós per a la navegació. També es registren uns baixos a 2,5 metres de profunditat localitzats al sud de la platja, uns quatre hectòmetres al nord d’Illa des Pouet.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i les desviacions. El vehicle particular, el ciclomotor o bicicleta es podran estacionar de manera gratuïta a Platja de ses Illetes. A partir d’aquest punt comença una ruta per als vianants fins a es Pas de n’Adolf.

Les característiques descrites anteriorment hi expliquen que una afluència massiva de banyistes locals i turistes.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.


La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme

 • Telèfons
Informació sobre el municipi Formentera

L’illa de Formentera té una extensió de 83,2 quilòmetres quadrats (una longitud de 14 quilòmetres d’est a oest, vuit de nord a sud i 69 de costa) i 8.000 habitants.

Al voltant d’aquesta illa s’hi trobaran tota una sèrie d’illots, entre els que destaca pel seu tamany els situats a la zona septentrional, Illa de s’Espalmador i s’Espardell, amb unes superfícies de 1,3 y 0,5 quilòmetres quadrats, respectivament.

Formentera és pràcticament plana. Una zona central, estreta y baixa uneix dos cims miocènics, localitzats a l’est i a l’oest, respectivament. L’elevació oriental, la Mola, s’alça fins als 192 metros de altitud, mentre que el puig occidental, Cap de Barbaria, té una alçada de 98 metros. Entre ambdues muntanyes, i com a istme d’unió, es desenvolupa una estreta i allargada franja de terra. Presenta una longitud aproximada de cinc quilòmetres en direcció llevant-ponent, així com una amplada que, en alguns punts, no hi arriba al quilòmetre i mig. La zona nord de Formentera es caracteritza per ser molt plana i per acollir dos estanys, Estany Pudent (utilitzat durant la Guerra Civil espanyola com a base de hidroavions) i Estany d’es Peix, així com per la baixa i estreta Punta de Trucadors, conjunt de dunes que determinen a un costat y a l’altre Platja de Illetes i Platja de Llevant.

Aquest paradís terrenal de bellesa marina ha inspirat a artistes de diferents disciplines, com la música (Peter Sinfield, Pink Floyd, David Alleb, Kevin Ayers) o la pintura (Grup 69, Museu d’Arts Contemporànies).
El municipi té un total de 22 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  700 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  30 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters