Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Olivera
Santa Eulària des Riu
Platja d'arena
Cala Olivera

Cala Olivera està a 3,8 quilòmetres de Cala Llonga, entre Pont Foradat i Clot d’en Llaudis, així com a prop de la urbanització Roca Llisa, registrant una afluència baixa de banyistes.

Aquesta platja es caracteritza per tenir un entorn verge, dimensions reduïdes i per la seva tranquil·litat. Té forma semicircular, està flanquejada per marges agrestos i rocosos, així com protegida per un illot situat en el centre d’aquesta rada. Presenta un talús recobert de gruixuda arena blanca i graves. Està orientada cap a l’est, rebent vents fluixos de components sud i sud-est.

El fet de ser una cala protegida de l’onatge converteix aquest tram del litoral en apte per al bany, encara que es registra una pendent elevada –a 25 metres de la vorera cobreix 1,8 metres–, així com per a l’ancoratge d’embarcacions. La grava i els macs conformen el fons més pròxim a la vorera, mentre que les roques i les algues s’apoderen del llit marí cap a l’interior.

Entre Cala Olivera i Cap des Llibrell s’hi troba la cala de Salt d’en Serra. Aquesta badia està envoltada de penya-segats, sota l’embat dels vents de l’est, sud-est, sud i sud-oest, i mor a una platja petita de macs, en la que és possible calar una barca sobre fons d’arena, a una profunditat que oscil·la entre 5 i 10 metres.

L’accés per carretera és senzill seguint amb atenció la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament per als voltants. Un autobús s’atura a la urbanització Roca Llisa, a 2,2 quilòmetres d’aquesta platja.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Santa Eulària des Riu
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Santa Eulària des Riu

El terme municipal de Santa Eulària des Riu s’hi troba en la part més oriental de l’illa d’Eivissa. L’origen del seu topònim es remunta al segle XVI, centúria en la qual es va alçar l’església que venera la santedat que anomena aquest municipi i al voltant de la qual va créixer aquesta localitat. Anteriorment, aquesta població va rebre les denominacions de Xarc (“llevant”) durant el període àrab musulmà i Quartó donis Rei en el decurs del segle XIV.

Els 11 quilòmetres de l’únic riu existent a Illes Balears, Riu de Santa Euràlia, recorre el seu territori. Aquest vessament, que en època de sequera perd totalment el seu cabal, va marcar el desenvolupament d’aquesta territori fins al segle XVIII, ja que la seva aigua va moure els molins fariners situats al raiguer de Puig de Missa (52 metres d’altitud) i regava els cultius d’Horta de Santa Eulària. Actualment, el turisme lidera els indicadors econòmics municipals, concentrant una gran part de l’oferta turística d’Eivissa.

Les terres litorals van rebre els atacs dels corsaris magrebins i turcs des del segle XV, destruint en la centúria posterior la primera església fortificada, des de la que es defensaven d’aquestes incursions pirates. El segle XVIII es va iniciar la configuració actual d’aquesta localitat: les parròquies de Santa Eulària des Riu, Sant Carles des Peralta, Santa Gertrudis de Fruitera i Jesús, així com una vila dividida en dues àrees, centre històric (Puig de Missa) i la zona més moderna i propera a la costa, Vila Nova.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  30 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  25 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters