Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Llonga
Santa Eulària des Riu
Vigilància mitjana
Bandera blava
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cala Llonga

Cala Llonga està a quatre quilòmetres de Santa Eulària des Riu, entre s’Escull de Llibrell i Punta Roja, així mateix sota la mirada de Cap des Llibrell (222 metres sobre el nivell de la mar) i Puig Marina (243 metres d’altitud). A la vegada, aquest tram de litoral bateja una urbanització pròxima i a dos hectòmetres de la platja s’hi troba un càmping.

Aquest entrant de mar espectacular y en forma de conxa s’obre camí durant 700 metres, entre penya-segats elevats, abruptes i escarpats, morint a terra ferma en un vast arenal de gra fi i blanc. Té una pendent escassa (a 25 metres de la vora cobreix 1,1 metres i a 70 dos hectòmetres). S’hi troba orientada cap a l’est, rebent un embat eòlic molt suau, bufant de mar a terra.

La seva tipologia morfològica la protegeix de l’onatge a l’interior, convertint aquesta platja en apta per al bany, la pràctica de vela lleugera i busseig, així com ancoratge d’embarcacions només durant el dia, amb la mar en calma, entre la meitat (entre cinc i 10 metres de profunditat) i l’entrada (sonda de 16 metres) d’aquesta màniga de mar i sobre fons de sorra i alga.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També s’hi pot arribar en transport públic. La parada d’autobús més pròxima a aquesta platja dista 20 metres.

Aquestes característiques (bellesa, seguretat, serveis i accessibilitat) hi expliquen l’afluència massiva de banyistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Santa Eulària des Riu
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Escars
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Santa Eulària des Riu

El terme municipal de Santa Eulària des Riu s’hi troba en la part més oriental de l’illa d’Eivissa. L’origen del seu topònim es remunta al segle XVI, centúria en la qual es va alçar l’església que venera la santedat que anomena aquest municipi i al voltant de la qual va créixer aquesta localitat. Anteriorment, aquesta població va rebre les denominacions de Xarc (“llevant”) durant el període àrab musulmà i Quartó donis Rei en el decurs del segle XIV.

Els 11 quilòmetres de l’únic riu existent a Illes Balears, Riu de Santa Euràlia, recorre el seu territori. Aquest vessament, que en època de sequera perd totalment el seu cabal, va marcar el desenvolupament d’aquesta territori fins al segle XVIII, ja que la seva aigua va moure els molins fariners situats al raiguer de Puig de Missa (52 metres d’altitud) i regava els cultius d’Horta de Santa Eulària. Actualment, el turisme lidera els indicadors econòmics municipals, concentrant una gran part de l’oferta turística d’Eivissa.

Les terres litorals van rebre els atacs dels corsaris magrebins i turcs des del segle XV, destruint en la centúria posterior la primera església fortificada, des de la que es defensaven d’aquestes incursions pirates. El segle XVIII es va iniciar la configuració actual d’aquesta localitat: les parròquies de Santa Eulària des Riu, Sant Carles des Peralta, Santa Gertrudis de Fruitera i Jesús, així com una vila dividida en dues àrees, centre històric (Puig de Missa) i la zona més moderna i propera a la costa, Vila Nova.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  200 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  100 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters