Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Recó de s'Alga
Santa Eulària des Riu
Platja d'arena
Es Recó de s'Alga

Es Recó de s’Alga està a un quilòmetre de Santa Euràlia des Riu, situat entre les puntes de s’Aguait i des Nedador, així com al costat de la urbanització Siesta.

Aquest arenal tranquil, familiar, segur i de dimensions reduïdes té forma semicircular. El seu talús es caracteritza per estar cobert d’una arena de gra mig y torrada. El marge esquerre s’usa com a embarcador i solàrium, mentre que el dret protegeix aquest tram de costa de l’onatge i també serveix com a accés a la mar per als visitants que fugen de la sorra.

Aquesta platja s’hi troba orientada cap al nord-est. Rep l’embat de vents de component sud i sud-est, de fluixos a moderats i posseeix una pendent escassa (a 40 metres de la vorera tan sols cobreix un metre i mig). L’arena i algunes zones de vegetació submarina formen el fons marí d’es Recó de s’Alga.

Des d’aquesta areny es pot dur a terme una excursió a peu, per un camí que voreja la costa, per conèixer els seus voltants, Punta Blanca (lloc més pròxim), Cala Blanca, Punta Roja, Cala Llonga i Salt d’en Serrà (punt més allunyat).

L’accés per carretera és senzill seguint les indicacions viàries. El vehicle particular es pot estacionar de manera gratuïta pels voltants. També s’hi pot arribar mitjançant l’ús de transport públic. La parada d’autobús més pròxima a aquesta platja dista 800 metres.
Aquestes característiques hi expliquen una afluència massiva de banyista, sobre tots els residents del nucli poblacional i dels establiments hotelers propers.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Santa Eulària des Riu
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Santa Eulària des Riu

El terme municipal de Santa Eulària des Riu s’hi troba en la part més oriental de l’illa d’Eivissa. L’origen del seu topònim es remunta al segle XVI, centúria en la qual es va alçar l’església que venera la santedat que anomena aquest municipi i al voltant de la qual va créixer aquesta localitat. Anteriorment, aquesta població va rebre les denominacions de Xarc (“llevant”) durant el període àrab musulmà i Quartó donis Rei en el decurs del segle XIV.

Els 11 quilòmetres de l’únic riu existent a Illes Balears, Riu de Santa Euràlia, recorre el seu territori. Aquest vessament, que en època de sequera perd totalment el seu cabal, va marcar el desenvolupament d’aquesta territori fins al segle XVIII, ja que la seva aigua va moure els molins fariners situats al raiguer de Puig de Missa (52 metres d’altitud) i regava els cultius d’Horta de Santa Eulària. Actualment, el turisme lidera els indicadors econòmics municipals, concentrant una gran part de l’oferta turística d’Eivissa.

Les terres litorals van rebre els atacs dels corsaris magrebins i turcs des del segle XV, destruint en la centúria posterior la primera església fortificada, des de la que es defensaven d’aquestes incursions pirates. El segle XVIII es va iniciar la configuració actual d’aquesta localitat: les parròquies de Santa Eulària des Riu, Sant Carles des Peralta, Santa Gertrudis de Fruitera i Jesús, així com una vila dividida en dues àrees, centre històric (Puig de Missa) i la zona més moderna i propera a la costa, Vila Nova.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  110 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters