Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Santa Eulària
Santa Eulària des Riu
Vigilància mitjana
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Santa Eulària

Santa Euràlia és la platja urbana de la localitat Santa Euràlia des Riu, situada entre és Riu de Santa Euràlia i el port esportiu.

Aquesta platja té forma semicircular i el seu talús està cobert d’arena torrada i fina, que ha rebut una aportació de sediment submarí per augmentar artificialment la superfície sorrenca d’aquesta tram de litoral.

Aquest arenal s’hi troba orientat cap al sud-est i rep l’embat de vents de component aquest, que bufen de mar a terra, amb una intensitat que oscil·li entre fluixa i moderada. Aquesta costa registra una pendent escassa (a 25 metres de la vorera tan sols cobreix 1,8 metres).

Un passeig marítim bonic i modern recorre aquesta platja, on el caminant podrà asseure’s en els seus bancs, sota l’ombra que ofereixen les palmeres, i gaudir de les belles vistes.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels voltants. També s’hi pot arribar mitjançant l’ús de transport públic. La parada d’autobús més pròxima a aquesta platja dista un hectòmetre.

Des d’aquesta platja es pot realitzar una excursió a peu, per un camí que voreja la costa, per conèixer les rodalies, es Riu de Santa Euràlia (lloc més pròxim), Punta des Nedador, es Caló de s’Alga, Punta de s’Aguait, Punta Blanca, Cala Blanca, Punta Roja, Cala Llonga i Salt d’en Serrà (punt més allunyat).

Aquestes característiques expliquen que aquesta platja registri una afluència massiva de banyistes, locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Santa Eulària des Riu
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
Informació sobre el municipi Santa Eulària des Riu

El terme municipal de Santa Eulària des Riu s’hi troba en la part més oriental de l’illa d’Eivissa. L’origen del seu topònim es remunta al segle XVI, centúria en la qual es va alçar l’església que venera la santedat que anomena aquest municipi i al voltant de la qual va créixer aquesta localitat. Anteriorment, aquesta població va rebre les denominacions de Xarc (“llevant”) durant el període àrab musulmà i Quartó donis Rei en el decurs del segle XIV.

Els 11 quilòmetres de l’únic riu existent a Illes Balears, Riu de Santa Euràlia, recorre el seu territori. Aquest vessament, que en època de sequera perd totalment el seu cabal, va marcar el desenvolupament d’aquesta territori fins al segle XVIII, ja que la seva aigua va moure els molins fariners situats al raiguer de Puig de Missa (52 metres d’altitud) i regava els cultius d’Horta de Santa Eulària. Actualment, el turisme lidera els indicadors econòmics municipals, concentrant una gran part de l’oferta turística d’Eivissa.

Les terres litorals van rebre els atacs dels corsaris magrebins i turcs des del segle XV, destruint en la centúria posterior la primera església fortificada, des de la que es defensaven d’aquestes incursions pirates. El segle XVIII es va iniciar la configuració actual d’aquesta localitat: les parròquies de Santa Eulària des Riu, Sant Carles des Peralta, Santa Gertrudis de Fruitera i Jesús, així com una vila dividida en dues àrees, centre històric (Puig de Missa) i la zona més moderna i propera a la costa, Vila Nova.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  295 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  30 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters