Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Sa Caleta
Santa Eulària des Riu
Platja d'arena
Sa Caleta

Sa Caleta està 1,6 quilòmetres de Santa Euràlia des Riu, situada entre ses Roquetes-Punta des Faralló i Punta de sa Caleta-s’Estanyol, així com propera a la urbanització Can Sansó.

Aquest entrant de Mar en forma de rectangular té dimensions discretes i finalitza en un talús rocós, sobretot en els seus marges, amb presència d’arena daurada i fina, així com una pendent escalonada. Aquesta estructura de la vorera dificulta l’accés a l’aigua als al·lots petits i a les persones grans, i redueix l’espai disponible per ajeure-s’hi a prendre el sol.

Aquesta rada es troba orientada cap al sud-est i rep l’embat d’aquestes masses eòliques amb força moderada. El fons marí presenten una inclinació suau i arena en la part central d’aquesta petita badia, mentre que apareixen roques recobertes d’alga als flancs. Cal avisar els navegants que pels voltants de les puntes des Faralló i de sa Caleta hi ha esculls. La instal·lació marítima més pròxima és Port Esportiu de Santa Eulària des Riu.
L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament per les rodalies. També s’hi pot arribar mitjançant l’ús de transport públic. La parada d’autobús més pròxima dista tres hectòmetres d’aquesta platja. Des de sa Caleta s’hi pot arribar a peu, realitzant una excursió curta, fins a la veïna platja, sense urbanitzar, de ses Roquetes.

Aquestes característiques expliquen que aquesta platja registri una afluència massiva de banyistes, locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Santa Eulària des Riu
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Telèfons
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Santa Eulària des Riu

El terme municipal de Santa Eulària des Riu s’hi troba en la part més oriental de l’illa d’Eivissa. L’origen del seu topònim es remunta al segle XVI, centúria en la qual es va alçar l’església que venera la santedat que anomena aquest municipi i al voltant de la qual va créixer aquesta localitat. Anteriorment, aquesta població va rebre les denominacions de Xarc (“llevant”) durant el període àrab musulmà i Quartó donis Rei en el decurs del segle XIV.

Els 11 quilòmetres de l’únic riu existent a Illes Balears, Riu de Santa Euràlia, recorre el seu territori. Aquest vessament, que en època de sequera perd totalment el seu cabal, va marcar el desenvolupament d’aquesta territori fins al segle XVIII, ja que la seva aigua va moure els molins fariners situats al raiguer de Puig de Missa (52 metres d’altitud) i regava els cultius d’Horta de Santa Eulària. Actualment, el turisme lidera els indicadors econòmics municipals, concentrant una gran part de l’oferta turística d’Eivissa.

Les terres litorals van rebre els atacs dels corsaris magrebins i turcs des del segle XV, destruint en la centúria posterior la primera església fortificada, des de la que es defensaven d’aquestes incursions pirates. El segle XVIII es va iniciar la configuració actual d’aquesta localitat: les parròquies de Santa Eulària des Riu, Sant Carles des Peralta, Santa Gertrudis de Fruitera i Jesús, així com una vila dividida en dues àrees, centre històric (Puig de Missa) i la zona més moderna i propera a la costa, Vila Nova.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  100 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters