Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Niu Blau
S'Estanyol
Santa Eulària des Riu
Platja d'arena
Es Niu Blau també coneguda com S'Estanyol

Es Niu Blau o s’Estanyol està a dos quilòmetres de Santa Eulària des Riu, situada entre sa Caleta-Punta de sa Caleta i Cala Pada, així com molt pròxim a la urbanització Can Sansó.

Aquest entrant de mar en forma de rectangle té unes dimensions reduïdes i en la part dreta del seu talús desemboca Torrent d’Arabí. La desembocadura d’aquest torrent provoca que a la vora hi hagi arena fina i còdols, així com que presenti una pendent escassa (a 40 metres de la línia de costa tan sols cobreix dos metres). Una pineda espessa i altres espècies de coníferes poblen la part posterior.

Aquesta platja es troba orientada cap al sud-est i rep l’embat d’aquestes masses eòliques, bufant habitualment de mar a terra i amb una força que oscil·la entre fluixa i moderada.

L’aigua d’es Niu Blau és transparent, deixant veure un fons marí de sorra, poblat per algues, mentre que aquest mateix llit es torna fangós, tèrbol i opac en les proximitats del vessament. Excepte en aquesta última zona, entre s’Estanyol i els esculls de Cala Pada es recomana la pràctica del busseig.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament per les rodalies. També s’hi pot arribar mitjançant l’ús de transport públic. La parada d’autobús més pròxima a aquesta platja dista tres hectòmetres.

Aquestes característiques expliquen una afluència mitjana de banyistes, locals i turistes, a aquest racó costaner tranquil i atractiu.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Santa Eulària des Riu
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Telèfons
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Santa Eulària des Riu

El terme municipal de Santa Eulària des Riu s’hi troba en la part més oriental de l’illa d’Eivissa. L’origen del seu topònim es remunta al segle XVI, centúria en la qual es va alçar l’església que venera la santedat que anomena aquest municipi i al voltant de la qual va créixer aquesta localitat. Anteriorment, aquesta població va rebre les denominacions de Xarc (“llevant”) durant el període àrab musulmà i Quartó donis Rei en el decurs del segle XIV.

Els 11 quilòmetres de l’únic riu existent a Illes Balears, Riu de Santa Euràlia, recorre el seu territori. Aquest vessament, que en època de sequera perd totalment el seu cabal, va marcar el desenvolupament d’aquesta territori fins al segle XVIII, ja que la seva aigua va moure els molins fariners situats al raiguer de Puig de Missa (52 metres d’altitud) i regava els cultius d’Horta de Santa Eulària. Actualment, el turisme lidera els indicadors econòmics municipals, concentrant una gran part de l’oferta turística d’Eivissa.

Les terres litorals van rebre els atacs dels corsaris magrebins i turcs des del segle XV, destruint en la centúria posterior la primera església fortificada, des de la que es defensaven d’aquestes incursions pirates. El segle XVIII es va iniciar la configuració actual d’aquesta localitat: les parròquies de Santa Eulària des Riu, Sant Carles des Peralta, Santa Gertrudis de Fruitera i Jesús, així com una vila dividida en dues àrees, centre històric (Puig de Missa) i la zona més moderna i propera a la costa, Vila Nova.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  140 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters