Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Pada
Santa Eulària des Riu
Platja d'arena
Cala Pada

Cala Pada està a 3,2 quilòmetres de Santa Eulària des Riu, situada entre es Niu Blau-s’Estanyol i en Marcús-Cala s’Argamassa, així com a mig camí entre les urbanitzacions Can Sansó i Punta Arabí.

Aquest entrant de mar tranquil i acollidor en forma de o presenta dimensions moderades, té una fina sorra nacrada, una pendent escassa (a 35 metres de la vorera només cobreix dos metres) i un dic que divideix el talús en dues parts i s’usa com a embarcador.

Aquest arenal d’aigües transparents es troba orientat cap a sud-sud-est i rep l’embat d’aquests corrents eòlics, bufant habitualment de mar a terra i amb una força fluixa.
L’arena ocupa la major part del fons d’aquesta màniga de mar, mentre que les roques apareixen en els marges d’aquesta rada, on es recomana la pràctica del busseig de superfície. La instal·lació marítima més pròxima és Port Esportiu de Santa Eulària donis Riu.

Aquestes característiques naturals converteixen a aquest tranquil racó costaner en una platja ideal i segura per a les famílies amb al·lots. Cala Pada registra una afluència mitjana de banyistes, locals i turistes.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament per les rodalies. També s’hi pot arribar amb bicicleta (trajecte curt i escassos desnivells) o mitjançant l’ús de transport públic. La parada d’autobús més pròxima a aquesta platja dista tres hectòmetres. Existeix una línia marítima que enllaça es Canar amb Santa Eulària i Eivissa.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Santa Eulària des Riu
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Telèfons
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Santa Eulària des Riu

El terme municipal de Santa Eulària des Riu s’hi troba en la part més oriental de l’illa d’Eivissa. L’origen del seu topònim es remunta al segle XVI, centúria en la qual es va alçar l’església que venera la santedat que anomena aquest municipi i al voltant de la qual va créixer aquesta localitat. Anteriorment, aquesta població va rebre les denominacions de Xarc (“llevant”) durant el període àrab musulmà i Quartó donis Rei en el decurs del segle XIV.

Els 11 quilòmetres de l’únic riu existent a Illes Balears, Riu de Santa Euràlia, recorre el seu territori. Aquest vessament, que en època de sequera perd totalment el seu cabal, va marcar el desenvolupament d’aquesta territori fins al segle XVIII, ja que la seva aigua va moure els molins fariners situats al raiguer de Puig de Missa (52 metres d’altitud) i regava els cultius d’Horta de Santa Eulària. Actualment, el turisme lidera els indicadors econòmics municipals, concentrant una gran part de l’oferta turística d’Eivissa.

Les terres litorals van rebre els atacs dels corsaris magrebins i turcs des del segle XV, destruint en la centúria posterior la primera església fortificada, des de la que es defensaven d’aquestes incursions pirates. El segle XVIII es va iniciar la configuració actual d’aquesta localitat: les parròquies de Santa Eulària des Riu, Sant Carles des Peralta, Santa Gertrudis de Fruitera i Jesús, així com una vila dividida en dues àrees, centre històric (Puig de Missa) i la zona més moderna i propera a la costa, Vila Nova.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  195 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  15 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters