Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

S'Argamassar
Santa Eulària des Riu
Platja d'arena
S'Argamassar

S’Argamassa està a 3,5 quilòmetres de Santa Eulària des Riu, situada entre Cala Prada-en Marcús i Ca na Marina, així com a prop de la urbanització homònima. Des de la línia de costa es divisen els illots i illes d’en Caragoler, en Moreneller, Illa Rodona i Illa de Santa Eulària o Illa Gran.

Aquest tram de litoral acollidor i tranquil es compon d’un grup de caletes, disposades successivament i d’una mida reduïdíssima. L’arena i els enderrocs despresos del talús costaner formen el seu substrat, presentat una pendent escassa (a 50 metres de la vorera només cobreix dos metres).

Aquestes caletes d’aigües transparents es troben orientades cap al sud i reben l’embat d’aquest vent, bufant habitualment de mar a terra i amb una força fluixa.

La sorra i les zones rocoses recobertes d’algues componen el seu fons marí, per la qual cosa es recomana la pràctica del busseig de superfície. La instal·lació marítima més pròxima és Port Esportiu de Santa Eulària donis Riu.

L’accés per carretera és senzill seguint amb atenció la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També s’hi pot arribar amb bicicleta o mitjançant l’ús de transport públic. La parada d’autobús més pròxima a aquesta platja dista tres hectòmetres.

Per les rodalies hi ha un jaciment arqueològic: un aqüeducte (425 metres), una instal·lació industrial (segle I d.C.), així com un assentament maritimorural (Imperi romà i bizantí).

Aquestes característiques descrites anteriorment hi expliquen una afluència mitjana de banyistes, locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Santa Eulària des Riu
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Santa Eulària des Riu

El terme municipal de Santa Eulària des Riu s’hi troba en la part més oriental de l’illa d’Eivissa. L’origen del seu topònim es remunta al segle XVI, centúria en la qual es va alçar l’església que venera la santedat que anomena aquest municipi i al voltant de la qual va créixer aquesta localitat. Anteriorment, aquesta població va rebre les denominacions de Xarc (“llevant”) durant el període àrab musulmà i Quartó donis Rei en el decurs del segle XIV.

Els 11 quilòmetres de l’únic riu existent a Illes Balears, Riu de Santa Euràlia, recorre el seu territori. Aquest vessament, que en època de sequera perd totalment el seu cabal, va marcar el desenvolupament d’aquesta territori fins al segle XVIII, ja que la seva aigua va moure els molins fariners situats al raiguer de Puig de Missa (52 metres d’altitud) i regava els cultius d’Horta de Santa Eulària. Actualment, el turisme lidera els indicadors econòmics municipals, concentrant una gran part de l’oferta turística d’Eivissa.

Les terres litorals van rebre els atacs dels corsaris magrebins i turcs des del segle XV, destruint en la centúria posterior la primera església fortificada, des de la que es defensaven d’aquestes incursions pirates. El segle XVIII es va iniciar la configuració actual d’aquesta localitat: les parròquies de Santa Eulària des Riu, Sant Carles des Peralta, Santa Gertrudis de Fruitera i Jesús, així com una vila dividida en dues àrees, centre històric (Puig de Missa) i la zona més moderna i propera a la costa, Vila Nova.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  180 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  18 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters