Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Martina
Ca na Martina
Santa Eulària des Riu
Vigilància baixa
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cala Martina també coneguda com Ca na Martina

Cala Martina o Ca na Martina està a quatre quilòmetres de Santa Eulària des Riu, situada entre Cala s’Argamassa i Cala Gat, així com a prop de la urbanització s’Argamassa. Des de la costa es divisen els illots i illes d’en Caragoler, en Moreneller, Illa Rodona i Illa de Santa Eulària o Illa Gran. A aquests penyals s’arribarà amb vaixell. Els fons marins d’aquests illots són de coral vermella i són plens de grutes, per la qual cosa són molt valorats pels submarinistes. Als voltants de la vorera de la platja també es podrà admirar aquestes creacions de la naturalesa.

Aquesta mossegada de mar té forma de rectangle, dimensions considerables, talús de fina arena blanca i pendent escassa (a 30 metres de la vora només cobreix 1,8 metres).
Aquest areny urbanitzat d’aigua transparent es troba orientat cap al sud i rep l’embat d’aquest vent, bufant habitualment de mar a terra i amb força fluixa. Aquestes particularitats eòliques converteixen a Ca na Martina en un tram de litoral excel·lent per a la pràctica d’esports de vela lleugera.

La sorra i les roques recobertes d’algues componen el seu fons marí, pel que es recomana endinsar-se en el busseig de superfície. La instal·lació marítima més pròxima és Port Esportiu de Santa Eulària des Riu.

L’accés per carretera és senzill seguint amb atenció la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També es pot arribar amb bicicleta o mitjançant l’ús de transport públic. La parada d’autobús més pròxima dista tres hectòmetres d’aquesta platja.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Santa Eulària des Riu
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Santa Eulària des Riu

El terme municipal de Santa Eulària des Riu s’hi troba en la part més oriental de l’illa d’Eivissa. L’origen del seu topònim es remunta al segle XVI, centúria en la qual es va alçar l’església que venera la santedat que anomena aquest municipi i al voltant de la qual va créixer aquesta localitat. Anteriorment, aquesta població va rebre les denominacions de Xarc (“llevant”) durant el període àrab musulmà i Quartó donis Rei en el decurs del segle XIV.

Els 11 quilòmetres de l’únic riu existent a Illes Balears, Riu de Santa Euràlia, recorre el seu territori. Aquest vessament, que en època de sequera perd totalment el seu cabal, va marcar el desenvolupament d’aquesta territori fins al segle XVIII, ja que la seva aigua va moure els molins fariners situats al raiguer de Puig de Missa (52 metres d’altitud) i regava els cultius d’Horta de Santa Eulària. Actualment, el turisme lidera els indicadors econòmics municipals, concentrant una gran part de l’oferta turística d’Eivissa.

Les terres litorals van rebre els atacs dels corsaris magrebins i turcs des del segle XV, destruint en la centúria posterior la primera església fortificada, des de la que es defensaven d’aquestes incursions pirates. El segle XVIII es va iniciar la configuració actual d’aquesta localitat: les parròquies de Santa Eulària des Riu, Sant Carles des Peralta, Santa Gertrudis de Fruitera i Jesús, així com una vila dividida en dues àrees, centre històric (Puig de Missa) i la zona més moderna i propera a la costa, Vila Nova.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  270 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  25 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters