Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Canar
Santa Eulària des Riu
Vigilància mitjana
Bandera blava
Platja d'arena
Es Canar

Es Canar està a 4,5 quilòmetres de Santa Eulària des Riu, situada entre Club Punta Arabí, on es desenvolupa cada dimecres el millor mercat ambulant hippy d’Eivissa, i Esculls des Canar, i a prop de les urbanitzacions es Canar i La Joya. Des de la costa es divisen Esculls d’en Racó i els illots sa Galera i Illa des Canar.

Aquest entrant de mar freqüentat té en forma de rectangle, dimensions considerables, talús compost per fina arena blanca i passeig marítim enjardinat que tanca aquesta platja.

Aquest arenal urbanitzat, habitatges residencials i establiments vacacionals, d’aigües transparents s’hi troba orientat cap a l’est i rep l’embat d’aquest vent, bufant habitualment de mar a terra i amb força fluixa. Aquestes particularitats eòliques converteixen a es Canar en un tram de litoral excel·lent per a la pràctica d’esports de vela lleugera.

La major part del seu fons marí està format per arena, encara que hi ha zones d’algues i presenta una pendent mitjana (a 20 metres de la vorera se superen els dos metres de profunditat). Al costat d’aquesta cala s’hi troba una petita instal·lació portuària (pesquera i esportiva).

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També s’hi pot arribar amb bicicleta o mitjançant l’ús de transport públic. La parada d’autobús més pròxima dista un hectòmetre d’aquesta platja. Existeix una línia marítima que connecta es Canar amb Santa Eulària des Riu, Eivissa i Cala Llonga.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Santa Eulària des Riu
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Santa Eulària des Riu

El terme municipal de Santa Eulària des Riu s’hi troba en la part més oriental de l’illa d’Eivissa. L’origen del seu topònim es remunta al segle XVI, centúria en la qual es va alçar l’església que venera la santedat que anomena aquest municipi i al voltant de la qual va créixer aquesta localitat. Anteriorment, aquesta població va rebre les denominacions de Xarc (“llevant”) durant el període àrab musulmà i Quartó donis Rei en el decurs del segle XIV.

Els 11 quilòmetres de l’únic riu existent a Illes Balears, Riu de Santa Euràlia, recorre el seu territori. Aquest vessament, que en època de sequera perd totalment el seu cabal, va marcar el desenvolupament d’aquesta territori fins al segle XVIII, ja que la seva aigua va moure els molins fariners situats al raiguer de Puig de Missa (52 metres d’altitud) i regava els cultius d’Horta de Santa Eulària. Actualment, el turisme lidera els indicadors econòmics municipals, concentrant una gran part de l’oferta turística d’Eivissa.

Les terres litorals van rebre els atacs dels corsaris magrebins i turcs des del segle XV, destruint en la centúria posterior la primera església fortificada, des de la que es defensaven d’aquestes incursions pirates. El segle XVIII es va iniciar la configuració actual d’aquesta localitat: les parròquies de Santa Eulària des Riu, Sant Carles des Peralta, Santa Gertrudis de Fruitera i Jesús, així com una vila dividida en dues àrees, centre històric (Puig de Missa) i la zona més moderna i propera a la costa, Vila Nova.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  370 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  40 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters