Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Nova
Santa Eulària des Riu
Vigilància mitjana
Previsió d'onatge
Platja d'arena
Cala Nova

Cala Nova està a sis quilòmetres de Santa Eulària des Riu, situada entre Esculls des Canar (s’aconsella al navegant que eviti passar entre el litoral i aquests esculls amb la seva barca) i Cala Llenya, així com pròxima a la urbanització La Joya.

Aquesta mossegada de mar solitària, bonica i verge es divideix en dues rades en tocar terra ferma, tenint ambdues unes dimensions discretes. En la part posterior, a uns tres hectòmetres, es troba un dels millors càmping d’Eivissa, així com una frondosa pineda que envolta la costa.

El talús d’aquest tram de litoral es compon d’arena fina i daurada, d’una pendent escassa (a 50 metres de la vorera tan sols es registren dos metres de profunditat).

Aquest arenal d’aigües netes es troba orientat cap al sud-est i rep el fort embat d’aquest vent, bufant habitualment de mar a terra i aixecant un fort onatge. Aquestes particularitats eòliques provoquen que s’hagin de prendre totes les precaucions possibles a l’hora de prendre un bany o de fondejar una embarcació al seu bonic llit marí de sorra. La instal·lació portuària més propera és Club Nàutic des Canar
L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També s’hi pot arribar mitjançant l’ús de transport públic. La parada d’autobús més pròxima dista 1,3 quilòmetres d’aquesta platja.

Aquestes característiques expliquen que Cala Nova registri una afluència mitjana de banyistes turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Santa Eulària des Riu
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Santa Eulària des Riu

El terme municipal de Santa Eulària des Riu s’hi troba en la part més oriental de l’illa d’Eivissa. L’origen del seu topònim es remunta al segle XVI, centúria en la qual es va alçar l’església que venera la santedat que anomena aquest municipi i al voltant de la qual va créixer aquesta localitat. Anteriorment, aquesta població va rebre les denominacions de Xarc (“llevant”) durant el període àrab musulmà i Quartó donis Rei en el decurs del segle XIV.

Els 11 quilòmetres de l’únic riu existent a Illes Balears, Riu de Santa Euràlia, recorre el seu territori. Aquest vessament, que en època de sequera perd totalment el seu cabal, va marcar el desenvolupament d’aquesta territori fins al segle XVIII, ja que la seva aigua va moure els molins fariners situats al raiguer de Puig de Missa (52 metres d’altitud) i regava els cultius d’Horta de Santa Eulària. Actualment, el turisme lidera els indicadors econòmics municipals, concentrant una gran part de l’oferta turística d’Eivissa.

Les terres litorals van rebre els atacs dels corsaris magrebins i turcs des del segle XV, destruint en la centúria posterior la primera església fortificada, des de la que es defensaven d’aquestes incursions pirates. El segle XVIII es va iniciar la configuració actual d’aquesta localitat: les parròquies de Santa Eulària des Riu, Sant Carles des Peralta, Santa Gertrudis de Fruitera i Jesús, així com una vila dividida en dues àrees, centre històric (Puig de Missa) i la zona més moderna i propera a la costa, Vila Nova.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  400 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  45 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters