Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Llenya
Santa Eulària des Riu
Vigilància mitjana
Bandera blava
Previsió d'onatge
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cala Llenya

Cala Llenya està a 10 quilòmetres de Santa Eulària des Riu, situada entre Cala Nova i Punta d’en Ribes, així com propera a la urbanització Can Jordi. El seu topònim fa referència a la frondosa pineda que embolica aquest entorn natural i gairebé arriba fins a primera línia de mar.

Aquest entrant de mar en forma de rectangle finalitza en tocar terra ferma en un talús triangular de fina arena daurada. A la seva part posterior trobarà una pineda bonica, el curs sec de Torrent d’es Coix i un camí, quasi ocult per la vegetació, que condueix a la veïna Cala Nova, on s’hi troba un dels millors càmpings d’Eivissa.

Aquest arenal d’aigües netes presenta una pendent mitjana (a 15 metres de la vorera es registra un metre de profunditat). S’hi troba orientat cap a l’est i rep el fort embat d’aquest vent, bufant habitualment de mar a terra i aixecant un fort onatge. Aquestes particularitats eòliques provoquen que s’hagin de prendre totes les precaucions possibles a l’hora de prendre un bany o de fondejar una embarcació sobre el seu fons marí de sorra. La instal·lació portuària més propera és Club Nàutic des Canar.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També s’hi pot arribar mitjançant l’ús del transport públic. La parada d’autobús més pròxima dista un hectòmetre d’aquesta platja.
Aquestes característiques expliquen que Cala Nova registri una afluència baixa de banyistes locals.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Santa Eulària des Riu
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Escars
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Santa Eulària des Riu

El terme municipal de Santa Eulària des Riu s’hi troba en la part més oriental de l’illa d’Eivissa. L’origen del seu topònim es remunta al segle XVI, centúria en la qual es va alçar l’església que venera la santedat que anomena aquest municipi i al voltant de la qual va créixer aquesta localitat. Anteriorment, aquesta població va rebre les denominacions de Xarc (“llevant”) durant el període àrab musulmà i Quartó donis Rei en el decurs del segle XIV.

Els 11 quilòmetres de l’únic riu existent a Illes Balears, Riu de Santa Euràlia, recorre el seu territori. Aquest vessament, que en època de sequera perd totalment el seu cabal, va marcar el desenvolupament d’aquesta territori fins al segle XVIII, ja que la seva aigua va moure els molins fariners situats al raiguer de Puig de Missa (52 metres d’altitud) i regava els cultius d’Horta de Santa Eulària. Actualment, el turisme lidera els indicadors econòmics municipals, concentrant una gran part de l’oferta turística d’Eivissa.

Les terres litorals van rebre els atacs dels corsaris magrebins i turcs des del segle XV, destruint en la centúria posterior la primera església fortificada, des de la que es defensaven d’aquestes incursions pirates. El segle XVIII es va iniciar la configuració actual d’aquesta localitat: les parròquies de Santa Eulària des Riu, Sant Carles des Peralta, Santa Gertrudis de Fruitera i Jesús, així com una vila dividida en dues àrees, centre històric (Puig de Missa) i la zona més moderna i propera a la costa, Vila Nova.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  220 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  80 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters