Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Mastella
Santa Eulària des Riu
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cala Mastella

Cala Mastella està a 4,8 quilòmetres de Sant Carles de Peralta, situada entre Punta d’en Ribes i es Caló Roig, així com pròxima a la urbanització Can Jordi.

Aquest entrant de mar de disposició tancada, estret i rectangular finalitza en tocar terra ferma en un talús de fina arena nacrada i de dimensions reduïdíssimes. Una pineda frondosa pobla els seus llargs i escarpats marges rocosos, mentre que la part posterior es utilitzada com a desembocadura per Torrent Socarrat en període de pluges. Una zona humida petita de canyes recorda la seva existència.

En el seu marge dret es trobarà un sender que condueix fins a la veïna Cala Llenya. A l’escullera natural contrària hi ha un sender que porta fins un apetitós restaurant.

Aquest arenal presenta un pendent escassa (a 40 metres de la vorera tan sols es registra dos metres de profunditat) sobre un fons sorrenc en la seva part més propera a la costa. Això no obstant, la distància fins al llit marí augmenta i apareixen les roques recobertes d’algues a partir de la seva zona intermèdia (entre sis i 12 metres). Aquestes particularitats submarines conviden a practicar el busseig, encara que sigui l’escafandrisme de superfície.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i parant atenció a les desviacions. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants, descendint el darrer hectòmetre per un camí en males condicions També s’hi pot arribar amb bicicleta.

Aquestes característiques expliquen que Cala Mastella registri una afluència mitjana de banyistes turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Santa Eulària des Riu
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Telèfons
 • Lavabos
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Santa Eulària des Riu

El terme municipal de Santa Eulària des Riu s’hi troba en la part més oriental de l’illa d’Eivissa. L’origen del seu topònim es remunta al segle XVI, centúria en la qual es va alçar l’església que venera la santedat que anomena aquest municipi i al voltant de la qual va créixer aquesta localitat. Anteriorment, aquesta població va rebre les denominacions de Xarc (“llevant”) durant el període àrab musulmà i Quartó donis Rei en el decurs del segle XIV.

Els 11 quilòmetres de l’únic riu existent a Illes Balears, Riu de Santa Euràlia, recorre el seu territori. Aquest vessament, que en època de sequera perd totalment el seu cabal, va marcar el desenvolupament d’aquesta territori fins al segle XVIII, ja que la seva aigua va moure els molins fariners situats al raiguer de Puig de Missa (52 metres d’altitud) i regava els cultius d’Horta de Santa Eulària. Actualment, el turisme lidera els indicadors econòmics municipals, concentrant una gran part de l’oferta turística d’Eivissa.

Les terres litorals van rebre els atacs dels corsaris magrebins i turcs des del segle XV, destruint en la centúria posterior la primera església fortificada, des de la que es defensaven d’aquestes incursions pirates. El segle XVIII es va iniciar la configuració actual d’aquesta localitat: les parròquies de Santa Eulària des Riu, Sant Carles des Peralta, Santa Gertrudis de Fruitera i Jesús, així com una vila dividida en dues àrees, centre històric (Puig de Missa) i la zona més moderna i propera a la costa, Vila Nova.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  45 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  18 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters