Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Boix
Santa Eulària des Riu
Vigilància baixa
Platja d'arena
Cala Boix

Cala Boix o Cala de Boix està a cinc quilòmetres de Sant Carles de Peralta, situada entre es Caló Roig i Cap Roig, així com pròxima a la urbanització Can Jordi.

Aquest entrant de mar sense urbanitzar i en forma de rectangle finalitza en un talús de dimensions moderades i de fina sorra fosca. Un terraplè ocupa la seva part posterior, salvant-se aquest important desnivell per arribar a la platja a través d’una escales costerudes, les quals s’han tallat directament a la roca, sent impracticables per a discapacitats i persones majors.

Aquest arenal es troba exposat als vents del sud-est, sud i sud-oest a causa de l’orientació d’aquesta badia oberta, mentre que protegeix dels corrents eòlics del nord i de l’oest. El seu fons de sorra, excepte en el flanc esquerre en el qual apareixen algunes roques, presenta una pendent molt suau (a partir dels 25 metres de la vorera es registren dos metres de profunditat). Es recomana als navegants que fondegin les seves embarcacions a un hectòmetre de distància del litoral.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i parant atenció a les desviacions. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants, realitzant-se la darrera part del trajecte sobre pista. També s’hi pot arribar amb bicicleta o mitjançant l’ús de transport públic. La parada d’autobús més pròxima dista una hora de camí d’aquesta platja, a Sant Carles de Peralta.

Aquestes característiques expliquen que Cala Boix registri una afluència mitjana de banyistes turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Santa Eulària des Riu
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

Informació sobre el municipi Santa Eulària des Riu

El terme municipal de Santa Eulària des Riu s’hi troba en la part més oriental de l’illa d’Eivissa. L’origen del seu topònim es remunta al segle XVI, centúria en la qual es va alçar l’església que venera la santedat que anomena aquest municipi i al voltant de la qual va créixer aquesta localitat. Anteriorment, aquesta població va rebre les denominacions de Xarc (“llevant”) durant el període àrab musulmà i Quartó donis Rei en el decurs del segle XIV.

Els 11 quilòmetres de l’únic riu existent a Illes Balears, Riu de Santa Euràlia, recorre el seu territori. Aquest vessament, que en època de sequera perd totalment el seu cabal, va marcar el desenvolupament d’aquesta territori fins al segle XVIII, ja que la seva aigua va moure els molins fariners situats al raiguer de Puig de Missa (52 metres d’altitud) i regava els cultius d’Horta de Santa Eulària. Actualment, el turisme lidera els indicadors econòmics municipals, concentrant una gran part de l’oferta turística d’Eivissa.

Les terres litorals van rebre els atacs dels corsaris magrebins i turcs des del segle XV, destruint en la centúria posterior la primera església fortificada, des de la que es defensaven d’aquestes incursions pirates. El segle XVIII es va iniciar la configuració actual d’aquesta localitat: les parròquies de Santa Eulària des Riu, Sant Carles des Peralta, Santa Gertrudis de Fruitera i Jesús, així com una vila dividida en dues àrees, centre històric (Puig de Missa) i la zona més moderna i propera a la costa, Vila Nova.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  160 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  18 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters