Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Pou d'es Lleó
Canal d'en Martí
Santa Eulària des Riu
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Pou d'es Lleó també coneguda com Canal d'en Martí

Pou des Lleó o Canal d’en Martí està a cinc quilòmetres de Sant Carles de Peralta, situat entre Punta d’en Valls, on s’erigeix la torre homònima que avisava de l’arribada de les temibles naus pirates, i Punta Verda, així com pròxim a la urbanització es Figueral. Des del seu litoral es divisa Illa de Tagomago (Àrea Natural d’Especial Interès i antany refugi de pirates berberiscos).

Aquest entrant de mar bell en forma de rectangle finalitza en tocar terra ferma en una cala de dimensions reduïdes, el talús de la qual es compon d’arena i graves, mentre que diversos escars (varadors) i la garriga ocupen la seva part posterior.

Aquesta platja es troba orientada cap a al nord-est i rep l’embat d’aquest vent, bufant de mar a terra i assolint en ocasions una força intensa. Les zones sorrenques s’alternen amb altres de rocoses poblades d’algues. Aquestes peculiaritats submarines i la transparència de la seva aigua conviden la pràctica de busseig de superfície.

A aquest entorn natural se li atribueixen diverses llegendes. Uns creuen que va poder ser la bocana d’entrada a un port púnic artificial excavat a la costa o a alguna petita llacuna litoral usada com a lloc d’atracada.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i parant atenció a les desviacions. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També s’hi pot arribar amb bicicleta.

Aquestes característiques expliquen que Cala Boix registri una afluència baixa de banyistes locals.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Santa Eulària des Riu
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Lloguers
 • Escars
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Santa Eulària des Riu

El terme municipal de Santa Eulària des Riu s’hi troba en la part més oriental de l’illa d’Eivissa. L’origen del seu topònim es remunta al segle XVI, centúria en la qual es va alçar l’església que venera la santedat que anomena aquest municipi i al voltant de la qual va créixer aquesta localitat. Anteriorment, aquesta població va rebre les denominacions de Xarc (“llevant”) durant el període àrab musulmà i Quartó donis Rei en el decurs del segle XIV.

Els 11 quilòmetres de l’únic riu existent a Illes Balears, Riu de Santa Euràlia, recorre el seu territori. Aquest vessament, que en època de sequera perd totalment el seu cabal, va marcar el desenvolupament d’aquesta territori fins al segle XVIII, ja que la seva aigua va moure els molins fariners situats al raiguer de Puig de Missa (52 metres d’altitud) i regava els cultius d’Horta de Santa Eulària. Actualment, el turisme lidera els indicadors econòmics municipals, concentrant una gran part de l’oferta turística d’Eivissa.

Les terres litorals van rebre els atacs dels corsaris magrebins i turcs des del segle XV, destruint en la centúria posterior la primera església fortificada, des de la que es defensaven d’aquestes incursions pirates. El segle XVIII es va iniciar la configuració actual d’aquesta localitat: les parròquies de Santa Eulària des Riu, Sant Carles des Peralta, Santa Gertrudis de Fruitera i Jesús, així com una vila dividida en dues àrees, centre històric (Puig de Missa) i la zona més moderna i propera a la costa, Vila Nova.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  170 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  30 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters