Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja des Figueral
Santa Eulària des Riu
Vigilància mitjana
Bandera blava
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja des Figueral

Platja des Figueral està a 3,5 quilòmetres de Sant Carles de Peralta, situada entre s’Albedor i es Paller des Camp, així com al costat de la localitat homònima. Des de la costa es divisa Illot de s’Hort i Esculls Negres. El seu topònim es refereix a la proximitat d’hortes on creix aquest fruit, encara que per les rodalies i al litoral s’han aixecat habitatges residencials i establiments de vacances.

Aquesta cala de perfil trencat i de dimensions enormes fa que el seu talús sorrenc, flanquejat per penya-segats rocosos, s’hi trobi orientat al nord-est i exposada als vents del sud i est, segons les estacions. L’embat d’aquests corrents eòlics provoquen que el fons marí d’arena es remogui i enterboleixi l’aigua.

Cal alertar els navegants sobre l’existència de Llosa del Figueral, localitzada a 1,6 quilòmetres al nord de Punta Valls, pedra que s’estén en sentit nord-sud i té unes mesures de 30 metres de llarg i 15 metres d’ample.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i fent atenció a les desviacions. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels voltants. També s’hi pot arribar fent ús del transport públic. La parada d’autobús més pròxima dista un hectòmetre d’aquesta platja. S’hi pot arribar a la veïna platja d’Aigües Blanques per un camí un cop s’hagin recorreguts cinc quilòmetres.

Aquestes característiques expliquen que Platja des Figueral registri una afluència massiva de banyistes turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Santa Eulària des Riu
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Santa Eulària des Riu

El terme municipal de Santa Eulària des Riu s’hi troba en la part més oriental de l’illa d’Eivissa. L’origen del seu topònim es remunta al segle XVI, centúria en la qual es va alçar l’església que venera la santedat que anomena aquest municipi i al voltant de la qual va créixer aquesta localitat. Anteriorment, aquesta població va rebre les denominacions de Xarc (“llevant”) durant el període àrab musulmà i Quartó donis Rei en el decurs del segle XIV.

Els 11 quilòmetres de l’únic riu existent a Illes Balears, Riu de Santa Euràlia, recorre el seu territori. Aquest vessament, que en època de sequera perd totalment el seu cabal, va marcar el desenvolupament d’aquesta territori fins al segle XVIII, ja que la seva aigua va moure els molins fariners situats al raiguer de Puig de Missa (52 metres d’altitud) i regava els cultius d’Horta de Santa Eulària. Actualment, el turisme lidera els indicadors econòmics municipals, concentrant una gran part de l’oferta turística d’Eivissa.

Les terres litorals van rebre els atacs dels corsaris magrebins i turcs des del segle XV, destruint en la centúria posterior la primera església fortificada, des de la que es defensaven d’aquestes incursions pirates. El segle XVIII es va iniciar la configuració actual d’aquesta localitat: les parròquies de Santa Eulària des Riu, Sant Carles des Peralta, Santa Gertrudis de Fruitera i Jesús, així com una vila dividida en dues àrees, centre històric (Puig de Missa) i la zona més moderna i propera a la costa, Vila Nova.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  410 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  45 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters