Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de s'Aigua Blanca.
Aigües Blanques
Santa Eulària des Riu
Platja d'arena
Platja de s'Aigua Blanca. també coneguda com Aigües Blanques

Platja s’Aigua Blanca o Aigües Blanques està a quatre quilòmetres de Sant Carles de Peralta, situada entre es Paller des Camp i es Roig. Aquest arenal està declarat oficialment com a platja nudista i posseeix una vista panoràmica excel·lent que abraça des d’Illa Tagomago (sud) fins a Punta Grossa (nord).

El seu topònim fa referència al color de la seva aigua, fruit de l’escuma que produeix el batre de l’onatge contra la vorera, el qual supera l’esdevingut a qualsevol dels altres arenys eivissencs, ja que aquesta platja és molt oberta i exposada al vent de l’est, sobretot durant l’estiu.

En canvi, la pendent d’aquest tram de litoral es caracteritza per la seva gairebé inexistència, ja que a 50 metres de la vorera tan sols es registren dos metres de profunditat.

Aquesta cala molt oberta i de grans proporcions presenta un talús de sorra torrada i de gra mig. Penya-segats escarpats i roques envolten aquesta rada, fet que dificulta l’arribada i que es mantingui poc urbanitzada. La proximitat d’aquests penya-segats a primera línia de costa provoca la primerenca aparició d’ombra sobre el seu substrat.
L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i parant atenció a les desviacions. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels voltants. També s’hi pot arribar fent ús del transport públic. La parada d’autobús més pròxima dista mig quilòmetre d’aquesta platja.

Aquestes característiques expliquen que Aigües Blanques registri una afluència mitjana de banyistes turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Santa Eulària des Riu
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Santa Eulària des Riu

El terme municipal de Santa Eulària des Riu s’hi troba en la part més oriental de l’illa d’Eivissa. L’origen del seu topònim es remunta al segle XVI, centúria en la qual es va alçar l’església que venera la santedat que anomena aquest municipi i al voltant de la qual va créixer aquesta localitat. Anteriorment, aquesta població va rebre les denominacions de Xarc (“llevant”) durant el període àrab musulmà i Quartó donis Rei en el decurs del segle XIV.

Els 11 quilòmetres de l’únic riu existent a Illes Balears, Riu de Santa Euràlia, recorre el seu territori. Aquest vessament, que en època de sequera perd totalment el seu cabal, va marcar el desenvolupament d’aquesta territori fins al segle XVIII, ja que la seva aigua va moure els molins fariners situats al raiguer de Puig de Missa (52 metres d’altitud) i regava els cultius d’Horta de Santa Eulària. Actualment, el turisme lidera els indicadors econòmics municipals, concentrant una gran part de l’oferta turística d’Eivissa.

Les terres litorals van rebre els atacs dels corsaris magrebins i turcs des del segle XV, destruint en la centúria posterior la primera església fortificada, des de la que es defensaven d’aquestes incursions pirates. El segle XVIII es va iniciar la configuració actual d’aquesta localitat: les parròquies de Santa Eulària des Riu, Sant Carles des Peralta, Santa Gertrudis de Fruitera i Jesús, així com una vila dividida en dues àrees, centre històric (Puig de Missa) i la zona més moderna i propera a la costa, Vila Nova.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  300 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  30 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters