Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Punta d'en Xinxó
Sant Josep de sa Talaia
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Punta d'en Xinxó

Punta Xinxó o d’en Xinxó està a 12 quilòmetres de Sant Josep de sa Talaia, situada entre Punta de Pinet i Caló de s’Oli, així com davant la localitat, port i club nàutic de Sant Antoni de Portmany (aquestes instal·lacions marítimes disposen de servei de reparacions i de combustible), localitzats a sis quilòmetres de distància.

Aquesta zona de bany inclou 170 metres de costa que inclouen el sortint rocós homònim i una platja, actualment coneguda com Platja d’en Xinxó, encara que antany rebia el nom de Cala Bou, denominació usada avui en dia per referir-se a la zona urbanitzada ubicada a la part sud de Badia de Portmany.

Aquesta platja semiurbana és el resultat d’un entrant de mar, en forma de rectangle i obert a la cala de Sant Antoni de Portmany. Dos sortints rocosos sense vegetació (Pinet i Xinxó) flanquegen el seu talús d’arena, té una exposició a l’onatge i als vents de component est i sud-est, gaudeix d’una aigua neta i tranquil·la, i també és una zona recomanable per a la pràctica de busseig. Establiments de vacances i habitatges residencials hi arriben fins a primera línia de costa i ocupen la part posterior.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i les desviacions. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels voltants. També s’hi pot arribar a aquest tram de litoral mitjançant l’ús de transport públic, parant l’autobús per les rodalies.

Les característiques descrites anteriorment hi expliquen una afluència alta de banyistes turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Sant Josep de sa Talaia

El terme municipal de Sant Josep de sa Talaia ocupa la gairebé totalitat de la zona sud d’Eivissa, sent el primer municipi de Pitiüses per extensió (158,95 quilòmetres quadrats), amb una línia costanera de 80 quilòmetres (des de Badia de Sant Antoni a Platja d’en Bossa). El seu topònim prové de la muntanya homònima i de major elevació de l’illa (475 metres d’altitud), situada gairebé en el seu centre geogràfic.

Aquest territori inclou les poblacions de caràcter rural, caracteritzades per les seves parròquies d’origen medieval, interessants pel seu disseny i tradicionalisme, de Sant Agustí des Vedrà, Sant Jordi de ses Salines, Sant Francesc de s’Estany, Mare de Déu del Carme o es Cubells i la localitat homònima, el nucli de la qual es va formar el segle XVIII al voltant de l’església.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, l’assentament rural punicoromà ses Païses de Cala d’Hort, el poblat fenici sa Caleta, les torres de defensa de ses Portes, de Comte o d’en Rovira, des Cap. de Jueu i des Carregador de Sal (segles XVII-XVIII), Cova Santa (gruta natural de 25 metres de profunditat, amb estalactites i estalagmites formades per l’efecte de l’aigua durant milers d’anys). També s’ha d’assistir a una actuació de ball pagès ("balli pagès"), dansa ancestral que els vestits i joies que llueixen els ballarins potència la seva vistositat. S’ha de degustar uns dels seus arrossos i guisats amb peixos de roca i la seva rebosteria exquisida, així com s’han de realitzar excursions i rutes amb bicicleta de muntanya.
El municipi té un total de 21 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  170 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  15 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters