Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Codolar
Sant Josep de sa Talaia
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cala Codolar

Cala Codolar està a set quilòmetres de Sant Josep de sa Talaia, situada entre sa Figuera Borda i Cala Corral, així com per les rodalies de la urbanització Club Delfín, així com del port esportiu Coralmar.

Aquest entrant de mar en forma de ve es caracteritza per tenir unes dimensions reduïdes; uns marges abruptes i penya-segats (el costat dret està totalment ocupat per la urbanització i el seu flanc esquerre per una pineda frondosa que hi arriba fins a primera línia de la mar); un talús de sorra; una pendent suau (a 40 metres de la vora es sonda una profunditat d’un metre i mig); un embat de vent fluix durant els mesos d’estiu, bufant de terra a mar o transversalment, així com diversos escars (varadors artesanals).

Les condicions marines i subaquàtiques d’aquesta cala (dos hectòmetres d’amplada a la bocana per dos hectòmetres i mig de longitud fins a assolir terra ferma) són òptimes per fondejar una embarcació. S’hi troba exposada als vents de component sud-oest, oest i nord-oest. Es pot calar a prop de la platja, sobre un fons de sorra i alga, a una fondària que oscil·la entre els tres i els 10 metres.

L’accés per carretera és senzill seguint atentament la senyalització viària i les desviacions. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels voltants. També s’hi pot arribar fent ús del transport públic. La parada d’autobús més propera dista mig hectòmetre d’aquesta platja.

Les característiques descrites anteriorment hi expliquen l’afluència baixa de banyista turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Sant Josep de sa Talaia

El terme municipal de Sant Josep de sa Talaia ocupa la gairebé totalitat de la zona sud d’Eivissa, sent el primer municipi de Pitiüses per extensió (158,95 quilòmetres quadrats), amb una línia costanera de 80 quilòmetres (des de Badia de Sant Antoni a Platja d’en Bossa). El seu topònim prové de la muntanya homònima i de major elevació de l’illa (475 metres d’altitud), situada gairebé en el seu centre geogràfic.

Aquest territori inclou les poblacions de caràcter rural, caracteritzades per les seves parròquies d’origen medieval, interessants pel seu disseny i tradicionalisme, de Sant Agustí des Vedrà, Sant Jordi de ses Salines, Sant Francesc de s’Estany, Mare de Déu del Carme o es Cubells i la localitat homònima, el nucli de la qual es va formar el segle XVIII al voltant de l’església.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, l’assentament rural punicoromà ses Païses de Cala d’Hort, el poblat fenici sa Caleta, les torres de defensa de ses Portes, de Comte o d’en Rovira, des Cap. de Jueu i des Carregador de Sal (segles XVII-XVIII), Cova Santa (gruta natural de 25 metres de profunditat, amb estalactites i estalagmites formades per l’efecte de l’aigua durant milers d’anys). També s’ha d’assistir a una actuació de ball pagès ("balli pagès"), dansa ancestral que els vestits i joies que llueixen els ballarins potència la seva vistositat. S’ha de degustar uns dels seus arrossos i guisats amb peixos de roca i la seva rebosteria exquisida, així com s’han de realitzar excursions i rutes amb bicicleta de muntanya.
El municipi té un total de 21 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  80 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters