Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Vedella
Sant Josep de sa Talaia
Vigilància mitjana
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cala Vedella

Cala Vedella o Vadella està a 10 quilòmetres de Sant Josep de sa Talaia, situada entre els calons d’en Real i de s’Oratge, així com sota la mirada de la urbanització Cala Vedella i Serra de Cala Molí.

Aquest entrant de mar bell i en forma d’essa es caracteritza per tenir unes dimensions agraïdes; un talús d’arena blanca i fina; una pendent suau (a 30 metres de la vorera es sonda una fondària d’1,5 metres), així com per estar encaixonada entre penya-segats, poblats per pins, i habitatges residencials, que hi arriben fins a primera línia de mar, i per estar protegida de l’embat del vent.

Aquesta rada presenta unes condicions marines i subaquàtiques òptimes per l’ancoratge d’embarcacions en el centre, sobre un fons sorrenc i d’alga, a una profunditat que oscil·la entre els vuit i els 12 metres. A la punta nord hi ha restinga i un baix que s’han d’evitar pels voltants de l’entrada a aquesta platja, a la bocana de la qual es registren 21 metres de fondària. També s’hauran de superar les roques submergides que s’hi trobaran al llarg del penya-segat de l’escullera natural del costat sud.

L’accés per carretera és senzill seguint atentament la senyalització viària i les desviacions. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels voltants. També s’hi pot arribar fent ús del transport públic, la parada d’autobús més propera del qual s’hi troba a mig hectòmetre de distància.

Les característiques descrites anteriorment hi expliquen l’afluència mitjana de banyistes turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Sant Josep de sa Talaia

El terme municipal de Sant Josep de sa Talaia ocupa la gairebé totalitat de la zona sud d’Eivissa, sent el primer municipi de Pitiüses per extensió (158,95 quilòmetres quadrats), amb una línia costanera de 80 quilòmetres (des de Badia de Sant Antoni a Platja d’en Bossa). El seu topònim prové de la muntanya homònima i de major elevació de l’illa (475 metres d’altitud), situada gairebé en el seu centre geogràfic.

Aquest territori inclou les poblacions de caràcter rural, caracteritzades per les seves parròquies d’origen medieval, interessants pel seu disseny i tradicionalisme, de Sant Agustí des Vedrà, Sant Jordi de ses Salines, Sant Francesc de s’Estany, Mare de Déu del Carme o es Cubells i la localitat homònima, el nucli de la qual es va formar el segle XVIII al voltant de l’església.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, l’assentament rural punicoromà ses Païses de Cala d’Hort, el poblat fenici sa Caleta, les torres de defensa de ses Portes, de Comte o d’en Rovira, des Cap. de Jueu i des Carregador de Sal (segles XVII-XVIII), Cova Santa (gruta natural de 25 metres de profunditat, amb estalactites i estalagmites formades per l’efecte de l’aigua durant milers d’anys). També s’ha d’assistir a una actuació de ball pagès ("balli pagès"), dansa ancestral que els vestits i joies que llueixen els ballarins potència la seva vistositat. S’ha de degustar uns dels seus arrossos i guisats amb peixos de roca i la seva rebosteria exquisida, així com s’han de realitzar excursions i rutes amb bicicleta de muntanya.
El municipi té un total de 21 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  200 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  45 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters