Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Xarco
Es Xareu
Sant Josep de sa Talaia
Platja de còdols
Es Xarco també coneguda com Es Xareu

Es Xarcu o es Xarco està a deu quilòmetres de Sant Josep de sa Talia, situat entre les puntes de Porroig i des Jondal, que tanquen la gran badia en forma de rectangle de Porroig, així com sota les mirades de la urbanització Punta de Porroig i Puig des Jornal (160 metres d’altitud). Altres particularitats d’aquesta zona són la seva aigua i llit marí, lloc excel·lent per a la pràctica de busseig de superfície i submarinisme.

El seu topònim fa referència a l’embassament d’aigua que forma la desembocadura d’una escorrentia d’aigua en èpoques de pluges. Aquest fet explica que pels voltants de la vorera hi hagi un canyar, pins i savines.

Aquesta platja tranquil·la es caracteritza per tenir unes dimensions mitjanes; un talús de sorra torrada; una pendent suau; una proliferació de barques encallades a l’arena o calades a l’aigua sobre un fons sorrenc; un ambient familiar, així com per estar envoltada de suaus promontoris i una pineda frondosa.

Des d’aquest entorn natural s’hi arriba caminant a la platja veïna d’es Jondal o a un poblat fenici, més allunyat d’aquest talús, localitzat entre es Bol Nou i sa Caleta.
L’accés per carretera és senzill seguint atentament la senyalització viària i les desviacions. Els últims dos quilòmetres es realitzaran entre una pista en bones condicions i un camí sinuós amb un desnivell accentuat. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants.

Les característiques descrites anteriorment hi expliquen l’afluència baixa de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Sant Josep de sa Talaia

El terme municipal de Sant Josep de sa Talaia ocupa la gairebé totalitat de la zona sud d’Eivissa, sent el primer municipi de Pitiüses per extensió (158,95 quilòmetres quadrats), amb una línia costanera de 80 quilòmetres (des de Badia de Sant Antoni a Platja d’en Bossa). El seu topònim prové de la muntanya homònima i de major elevació de l’illa (475 metres d’altitud), situada gairebé en el seu centre geogràfic.

Aquest territori inclou les poblacions de caràcter rural, caracteritzades per les seves parròquies d’origen medieval, interessants pel seu disseny i tradicionalisme, de Sant Agustí des Vedrà, Sant Jordi de ses Salines, Sant Francesc de s’Estany, Mare de Déu del Carme o es Cubells i la localitat homònima, el nucli de la qual es va formar el segle XVIII al voltant de l’església.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, l’assentament rural punicoromà ses Païses de Cala d’Hort, el poblat fenici sa Caleta, les torres de defensa de ses Portes, de Comte o d’en Rovira, des Cap. de Jueu i des Carregador de Sal (segles XVII-XVIII), Cova Santa (gruta natural de 25 metres de profunditat, amb estalactites i estalagmites formades per l’efecte de l’aigua durant milers d’anys). També s’ha d’assistir a una actuació de ball pagès ("balli pagès"), dansa ancestral que els vestits i joies que llueixen els ballarins potència la seva vistositat. S’ha de degustar uns dels seus arrossos i guisats amb peixos de roca i la seva rebosteria exquisida, així com s’han de realitzar excursions i rutes amb bicicleta de muntanya.
El municipi té un total de 21 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  450 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  11 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters