Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Jondal
Es Jondal
Sant Josep de sa Talaia
Vigilància baixa
Accés minusvàlids
Platja de còdols
Cala Jondal també coneguda com Es Jondal

Cala Jondal o es Jondal està a 10 quilòmetres de Sant Josep de sa Talaia, al costat d’es Xarco, formant part de la gran badia de Porroig, enclavada entre les puntes de Porroig i des Jondal, així com sota la mirada de Puig des Jondal (160 metres d’altitud). El seu topònim fa referència al torrent homònim que rega aquestes terres meridionals rurals.

Aquest tram de litoral es caracteritza per tenir dimensions grans; talús de macs amb zones sorrenques; pendent suau (a 30 metres de la vorera s’assoleix una fondària d’1,8 metres); orientació cap al sud; freqüent onatge; fons marí de macs a prop de la costa i combinats amb arena a l’interior de la cala, així com per estar tancada per penya-segats alts i vegetació propera a la costa.

Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per fondejar embarcacions. És una platja molt oberta i exposada a vents del sud-est, sud i sud-oest. Posseeix dos caladors, un a l’est, a un hectòmetre del litoral, sobre fons d’arena, a una profunditat d’entre quatre i vuit metres, així com un altre a l’oest, a setanta metres de la platja, sobre llit sorrenc i algues, amb sondes d’entre cinc i nou metres.

L’accés per carretera és senzill seguint atentament la senyalització viària i les desviacions. Els últims dos quilòmetres es realitzaran per pista sense asfaltar. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants.

Les característiques descrites anteriorment hi expliquen l’afluència mitjana de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
Informació sobre el municipi Sant Josep de sa Talaia

El terme municipal de Sant Josep de sa Talaia ocupa la gairebé totalitat de la zona sud d’Eivissa, sent el primer municipi de Pitiüses per extensió (158,95 quilòmetres quadrats), amb una línia costanera de 80 quilòmetres (des de Badia de Sant Antoni a Platja d’en Bossa). El seu topònim prové de la muntanya homònima i de major elevació de l’illa (475 metres d’altitud), situada gairebé en el seu centre geogràfic.

Aquest territori inclou les poblacions de caràcter rural, caracteritzades per les seves parròquies d’origen medieval, interessants pel seu disseny i tradicionalisme, de Sant Agustí des Vedrà, Sant Jordi de ses Salines, Sant Francesc de s’Estany, Mare de Déu del Carme o es Cubells i la localitat homònima, el nucli de la qual es va formar el segle XVIII al voltant de l’església.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, l’assentament rural punicoromà ses Païses de Cala d’Hort, el poblat fenici sa Caleta, les torres de defensa de ses Portes, de Comte o d’en Rovira, des Cap. de Jueu i des Carregador de Sal (segles XVII-XVIII), Cova Santa (gruta natural de 25 metres de profunditat, amb estalactites i estalagmites formades per l’efecte de l’aigua durant milers d’anys). També s’ha d’assistir a una actuació de ball pagès ("balli pagès"), dansa ancestral que els vestits i joies que llueixen els ballarins potència la seva vistositat. S’ha de degustar uns dels seus arrossos i guisats amb peixos de roca i la seva rebosteria exquisida, així com s’han de realitzar excursions i rutes amb bicicleta de muntanya.
El municipi té un total de 21 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  480 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  43 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters