Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Codolar
Sant Josep de sa Talaia
Platja de còdols
Es Codolar

Es Codolar, platja que inclou Pont de Baix i Estanys des Còdols (costat est, propera a l’aiguamoll de ses Salines, centre d’extracció de sal), està a 10 quilòmetres d’Eivissa, situada entre sa Caleta i Cap des Falcó, així com per les rodalies de la urbanització Can Codolar (zona oest), de la possessió Can Mosson i de l’aeroport d’Eivissa (àrea intermèdia).

Aquest tram de litoral es caracteritza per tenir dimensions quilomètriques, talús de cants rodats, pendent molt suau (a 50 metres de la vorera s’assoleixen 1,8 metres de fondària), orientació cap a l’oest, embat fluix del vent de l’est, bufant de terra a mar, escassa vegetació, així com renou constant dels avions que aterren i desenganxen de l’aeròdrom proper. Aquesta última peculiaritat explica que aquesta platja registri una afluència baixa de banyistes i que es practiqui el nudisme, encara que oficialment no hi hagi estat declarat aquest ús.

Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per a l’ancoratge d’embarcacions. S’hi troba exposada a vents del sud-est, sud, sud-oest i oest, i presenta una profunditat que oscil·la entre els cinc i els 10 metres de profunditat, sobre un fons de sorra a la zona central i sobre un llit de pedres en els marges. El flanc dret és una bona zona per a la pràctica de busseig.

L’accés per carretera és senzill seguint atentament la senyalització viària i les desviacions. La part final del recorregut es realitzarà per una pista sense asfaltar. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Sant Josep de sa Talaia

El terme municipal de Sant Josep de sa Talaia ocupa la gairebé totalitat de la zona sud d’Eivissa, sent el primer municipi de Pitiüses per extensió (158,95 quilòmetres quadrats), amb una línia costanera de 80 quilòmetres (des de Badia de Sant Antoni a Platja d’en Bossa). El seu topònim prové de la muntanya homònima i de major elevació de l’illa (475 metres d’altitud), situada gairebé en el seu centre geogràfic.

Aquest territori inclou les poblacions de caràcter rural, caracteritzades per les seves parròquies d’origen medieval, interessants pel seu disseny i tradicionalisme, de Sant Agustí des Vedrà, Sant Jordi de ses Salines, Sant Francesc de s’Estany, Mare de Déu del Carme o es Cubells i la localitat homònima, el nucli de la qual es va formar el segle XVIII al voltant de l’església.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, l’assentament rural punicoromà ses Païses de Cala d’Hort, el poblat fenici sa Caleta, les torres de defensa de ses Portes, de Comte o d’en Rovira, des Cap. de Jueu i des Carregador de Sal (segles XVII-XVIII), Cova Santa (gruta natural de 25 metres de profunditat, amb estalactites i estalagmites formades per l’efecte de l’aigua durant milers d’anys). També s’ha d’assistir a una actuació de ball pagès ("balli pagès"), dansa ancestral que els vestits i joies que llueixen els ballarins potència la seva vistositat. S’ha de degustar uns dels seus arrossos i guisats amb peixos de roca i la seva rebosteria exquisida, així com s’han de realitzar excursions i rutes amb bicicleta de muntanya.
El municipi té un total de 21 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  3160 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  54 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters