Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Migjorn
Platja de ses Salines
Sant Josep de sa Talaia
Vigilància alta
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Migjorn també coneguda com Platja de ses Salines

Migjorn o Platja de ses Salines està a 11 quilòmetres d’Eivissa, situat entre les puntes de la Roma i de sa Torre, les quals tanquen l’enorme Badia de la Canal. Aquesta platja forma part d’Àrea Natural d’Especial Interès Ses Salines (400 hectàrees), d’enorme valor ornitològic i paisatgístic (pins i savines fixen el sistema dunar de la part posterior).

Aquest racó costaner gairebé en estat verge es caracteritza per tenir dimensions quilomètriques; talús d’arena blanca i fina; pendent molt suau (a 50 metres de la vorera s’assoleixen 1,7 metres de fondària); orientació sud i sud-est; vent fluix que bufa de mar a terra; vegetació espessa que arriba fins a la costa; rails de l’antic tren que transportava la sal des de les salines –actualment en funcionament–, fins al canal; vista panoràmica al·lucinant d’illots, s’Espalmador i Formentera, així com afluència mitjana de banyistes.

Les condicions marines i subaquàtiques són òptimes per fondejar embarcacions en aquesta cala oberta a vents del sud-est, sud i sud-oest. Es pot ancorar a tota la rada, sobre fons de sorra i alguna roca, a una profunditat d’entre quatre i 10 metres. Al vessant nord-oest hi ha un vell embarcador, amb calat entre els 2,5 metres a l’inici i cinc metres a l’extrem.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i les desviacions. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També s’hi pot arribar en bicicleta (hi ha carril-bici) o autobús, la parada del qual dista dos hectòmetres d’aquesta platja.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Sant Josep de sa Talaia

El terme municipal de Sant Josep de sa Talaia ocupa la gairebé totalitat de la zona sud d’Eivissa, sent el primer municipi de Pitiüses per extensió (158,95 quilòmetres quadrats), amb una línia costanera de 80 quilòmetres (des de Badia de Sant Antoni a Platja d’en Bossa). El seu topònim prové de la muntanya homònima i de major elevació de l’illa (475 metres d’altitud), situada gairebé en el seu centre geogràfic.

Aquest territori inclou les poblacions de caràcter rural, caracteritzades per les seves parròquies d’origen medieval, interessants pel seu disseny i tradicionalisme, de Sant Agustí des Vedrà, Sant Jordi de ses Salines, Sant Francesc de s’Estany, Mare de Déu del Carme o es Cubells i la localitat homònima, el nucli de la qual es va formar el segle XVIII al voltant de l’església.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, l’assentament rural punicoromà ses Païses de Cala d’Hort, el poblat fenici sa Caleta, les torres de defensa de ses Portes, de Comte o d’en Rovira, des Cap. de Jueu i des Carregador de Sal (segles XVII-XVIII), Cova Santa (gruta natural de 25 metres de profunditat, amb estalactites i estalagmites formades per l’efecte de l’aigua durant milers d’anys). També s’ha d’assistir a una actuació de ball pagès ("balli pagès"), dansa ancestral que els vestits i joies que llueixen els ballarins potència la seva vistositat. S’ha de degustar uns dels seus arrossos i guisats amb peixos de roca i la seva rebosteria exquisida, així com s’han de realitzar excursions i rutes amb bicicleta de muntanya.
El municipi té un total de 21 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  780 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  25 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters