Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja d'en Bossa
Sant Josep de sa Talaia
Vigilància mitjana
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja d'en Bossa

Platja d’en Bossa està a 2,5 quilòmetres d’Eivissa, entre Punta de sa Mata (es recomana visitar Torre de sa Sal Rossa) i es Viver.

Aquest areny té dimensions quilomètriques, pertanyent els dos primers al terme municipal de Sant Josep de sa Talaia i als set hectòmetres restants al municipi de Ciutat d’Eivissa. La zona meridional és més ampla (35 metres) que la septentrional (20 metres). Tot i el seu tamany, és la segona platja de Pitiüses atenent la seva envergadura.
Aquesta platja urbana és una rada enorme, el talús natural de la qual es compon d’arena blanca i de gra molt fi. Està orientada cap a l’est i fuetejada per masses d’aire de força moderada (bufa de mar a terra), el que permet que a les seves aigües es practiquin esports de vela. Presenta una escassa pendent, a 50 metres de la vorera només cobreix 1,3 metres d’aigua.

Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per a ancoratge d’embarcacions, encara que estigui exposada a vents de components nord-est, est, sud-est i sud. La millor zona per calar el seu vaixell es localitza al sud d’aquest arenal, a uns 400 metres de la vora, sobre un fons d’alga i sorra, a una profunditat que oscil·la entre els quatre i els set metres de profunditat.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També s pot arribar amb bicicleta, caminat o amb autobús, la parada més pròxima del qual s’hi troba a 100 metres. Aquesta platja registra a l’estiu una gran afluència de banyistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

Informació sobre el municipi Sant Josep de sa Talaia

El terme municipal de Sant Josep de sa Talaia ocupa la gairebé totalitat de la zona sud d’Eivissa, sent el primer municipi de Pitiüses per extensió (158,95 quilòmetres quadrats), amb una línia costanera de 80 quilòmetres (des de Badia de Sant Antoni a Platja d’en Bossa). El seu topònim prové de la muntanya homònima i de major elevació de l’illa (475 metres d’altitud), situada gairebé en el seu centre geogràfic.

Aquest territori inclou les poblacions de caràcter rural, caracteritzades per les seves parròquies d’origen medieval, interessants pel seu disseny i tradicionalisme, de Sant Agustí des Vedrà, Sant Jordi de ses Salines, Sant Francesc de s’Estany, Mare de Déu del Carme o es Cubells i la localitat homònima, el nucli de la qual es va formar el segle XVIII al voltant de l’església.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, l’assentament rural punicoromà ses Païses de Cala d’Hort, el poblat fenici sa Caleta, les torres de defensa de ses Portes, de Comte o d’en Rovira, des Cap. de Jueu i des Carregador de Sal (segles XVII-XVIII), Cova Santa (gruta natural de 25 metres de profunditat, amb estalactites i estalagmites formades per l’efecte de l’aigua durant milers d’anys). També s’ha d’assistir a una actuació de ball pagès ("balli pagès"), dansa ancestral que els vestits i joies que llueixen els ballarins potència la seva vistositat. S’ha de degustar uns dels seus arrossos i guisats amb peixos de roca i la seva rebosteria exquisida, així com s’han de realitzar excursions i rutes amb bicicleta de muntanya.
El municipi té un total de 21 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  2000 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  50 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters