Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala d'Albarcar
Cala d'Aubarca
Sant Antoni de Portmany
Platja d'arena
Cala d'Albarcar també coneguda com Cala d'Aubarca

Cala d’Aubarca o d’Albarca està a 15 quilòmetres de Sant Antoni de Portmany. Aquest topònim fa referència a la badia situada entre els caps des Rubió i d’Albarca (ambdós superen els 200 metres sobre el nivell del mar), així com sota les mirades dels puigs d’en Cires i de sa Cova (295 y 340 metres d’altitud, respectivament).

Aquesta cala té un litoral escarpat, vermellós, alts penya-segats (presència d’alguns establiments turístics i habitatges residencials), així com embolicat de pinedes frondoses i garriga. En el seu interior acull Racó Fosc, na Coloms i sa Margarida. Aquesta costa té un gran valor paisatgístic i avifàunic. A les seves penyes nien espècies en perill d’extinció com el falcó marí.

Aquesta rada es troba exposada als vents del nord-oest, nord i nord-est. La costa penya-segada i desprotegida desaconsella que una embarcació fondegi durant la nit i que s’apropi al talús, ja que hi ha roques despreses semiemergents. El millor lloc de calat és a la zona central de la badia, sobre un fons sorrenc, a 12 metres de profunditat.

Els desembarcaments de pirates es varen produir de manera continuada en aquesta cala. Aquest fet va provocar que els pagesos construïssin torres exemptes, de refugi, entre els segles XVI i XVIII. Aquestes atalaies mancaven de fonaments, comptaven amb dues plantes d’una sola estada cada una i sostre voltat, mentre que a la part superior es trobava la plataforma. Als voltants de Cala Albarca es pot visitar el conjunt fortificat Torres d’en Lluc (dues atalaies i una muralla).

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Sant Antoni de Portmany
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

Informació sobre el municipi Sant Antoni de Portmany

El terme municipal de Sant Antoni de Portmany es troba a l’oest d’Eivissa i acull la localitat homònima (centre administratiu), Sant Rafel de sa Creu (Zona d’Interès Artesanal), Sant Mateu d’Albarca (interessant producció vitivinícola), Santa Agnès de Corona (paisatge d’ametllers) i Buscastell-Forada (font d’aigua es Broll de Buscatell).

El seu topònim Portmany prové del llatí Portus Magnus ( “port gran i important”), dient-se Quartó (“quart”) de Portmany després de la conquesta de Pitiüses pel rei Jaume I d’Aragó (segle XIII), ja que va dividir Eivissa i Formentera en quatre àrees.

El turisme i l’oferta complementària més completa de Pitiüses lideren la seva economia des de la dècada dels anys seixanta del segle XX, relegant les activitats agropecuàries i pesqueres tradicionals.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant les pintures rupestres de ses Fontanelles (sa Cova des Vi), ses Torres d’en Lluc (fortificació), Capella de Santa Agnès, i la peculiar Església de Sant Antoni de Portmany. Aquest temple ha exercit una triple funció des del segle XIV fins als nostres dies, lloc d’oració, defensa i vida social. Eren el refugi dels portmanyins dels continus atacs pirates que patia. El seu disseny presenta absència de finestres; gran torre amb dos canons a la coberta per disparar cap a la propera Illa de sa Conillera (illot) i des d’on s’abocava oli bullint; portes d’entrada de ferro, impossibles de cremar, travessades per una biga enorme de savina, així com un pou d’aigua potable a l’interior per resistir els setges.
El municipi té un total de 11 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  10 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  12 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters