Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala d'en Sardina
Sant Antoni de Portmany
Platja d'arena
Cala d'en Sardina

Cala d’en Sardina està a 13 quilòmetres de Sant Antoni de Portmany, situada entre Punta de ses Torretes i Penya Vermella, així com a prop de la localitat de Corona i sota les mirades de Puig d’en Racó i d’en Joan Andreu (328 i 392 metres d’altitud, respectivament). En Corona es pot visitar Església de Sant Rafel de sa Creu (arquitectura popular: dimensions reduïdes, formes senzilles i mateixos elements constructius que les cases rurals).

Aquesta cala natural en forma de ve s’hi troba exposada als vents de component nord-oest, nord i nord-est. Una costa penya-segada i desprotegida la converteix en una de les zones més inhòspites i inaccessibles d’Eivissa, el que desaconsella fondejar embarcacions durant la nit. Presenta vegetació escassa amb presència d’espècies rares.
Punta de ses Torretes es compon de tres pinacles punteguts (30 metres d’altitud), té una configuració molt estreta i s’endinsa de manera important a la Mediterrània. En el centre té un túnel que les barques petites poden travessar i la zona sud acull varadors. Es recomana al navegant que utilitzi el seu costat sud-est per ancorar la seva barca sobre un fons de sorra, a una profunditat que oscil·la entre els 12 i els 14 metres.

Aquest tram de litoral forma part de la costa oest eivissenca, compresa entre l’anterior Punta de sa Creu i el posterior Cap de Nunó, que es diferencia de la resta pel seu gran valor paisatgístic, avifàunic. A les seves penyes nien espècies en perill d’extinció com el falcó marí.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Sant Antoni de Portmany
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

Informació sobre el municipi Sant Antoni de Portmany

El terme municipal de Sant Antoni de Portmany es troba a l’oest d’Eivissa i acull la localitat homònima (centre administratiu), Sant Rafel de sa Creu (Zona d’Interès Artesanal), Sant Mateu d’Albarca (interessant producció vitivinícola), Santa Agnès de Corona (paisatge d’ametllers) i Buscastell-Forada (font d’aigua es Broll de Buscatell).

El seu topònim Portmany prové del llatí Portus Magnus ( “port gran i important”), dient-se Quartó (“quart”) de Portmany després de la conquesta de Pitiüses pel rei Jaume I d’Aragó (segle XIII), ja que va dividir Eivissa i Formentera en quatre àrees.

El turisme i l’oferta complementària més completa de Pitiüses lideren la seva economia des de la dècada dels anys seixanta del segle XX, relegant les activitats agropecuàries i pesqueres tradicionals.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant les pintures rupestres de ses Fontanelles (sa Cova des Vi), ses Torres d’en Lluc (fortificació), Capella de Santa Agnès, i la peculiar Església de Sant Antoni de Portmany. Aquest temple ha exercit una triple funció des del segle XIV fins als nostres dies, lloc d’oració, defensa i vida social. Eren el refugi dels portmanyins dels continus atacs pirates que patia. El seu disseny presenta absència de finestres; gran torre amb dos canons a la coberta per disparar cap a la propera Illa de sa Conillera (illot) i des d’on s’abocava oli bullint; portes d’entrada de ferro, impossibles de cremar, travessades per una biga enorme de savina, així com un pou d’aigua potable a l’interior per resistir els setges.
El municipi té un total de 11 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  12 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  8 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters