Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Saladeta
Sant Antoni de Portmany
Vigilància mitjana
Platja d'arena
Cala Saladeta

Cala Saladeta està a quatre quilòmetres de Sant Antoni de Portmany, situada entre sa Foradada i Cala Salada, així com a prop de la urbanització sa Galera. Des de la seva costa es divisa Illa Conillera, que és el major illot d’Eivissa, es pot visitar i compten les llegendes que les bruixes de Sant Antoni de Portmany recollien aquí herbes i essències per elaborar els encanteris i conjurs que duien a terme durant la nit de Sant Joan.

Cala Saladeta i Cala Salada formen part del mateix entrant de mar en forma de rectangle, obert entre penya-segats. Aquesta platja que ens ocupa s’hi troba al costat del seu marge dret i la seva veïna en el costat oposat. Ambdós talussos estan connectats a través d’una senda que voreja la costa (vista panoràmica magnífica d’aquest entorn natural).

Aquesta platja es caracteritza per tenir dimensions reduïdes, substrat d’arena daurada i de gra mig, aigua cristal·lina, orientació cap a l’oest i per estar envoltada de pineda.
El centre d’aquest entrant de mar, a un hectòmetre de la vorera, té condicions marines i subaquàtiques aptes per fondejar embarcacions. En aquest punt es trobar un fons de sorra i alga, a una profunditat d’entre quatre i cinc metres.

L’accés per carretera és senzill seguint amb atenció la senyalització viària. L’últim tram de carretera té una de pendent pronunciada i moltes corbes. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants.

Les característiques descrites anteriorment hi expliquen que registri una afluència baixa de banyistes locals.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Sant Antoni de Portmany
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

Informació sobre el municipi Sant Antoni de Portmany

El terme municipal de Sant Antoni de Portmany es troba a l’oest d’Eivissa i acull la localitat homònima (centre administratiu), Sant Rafel de sa Creu (Zona d’Interès Artesanal), Sant Mateu d’Albarca (interessant producció vitivinícola), Santa Agnès de Corona (paisatge d’ametllers) i Buscastell-Forada (font d’aigua es Broll de Buscatell).

El seu topònim Portmany prové del llatí Portus Magnus ( “port gran i important”), dient-se Quartó (“quart”) de Portmany després de la conquesta de Pitiüses pel rei Jaume I d’Aragó (segle XIII), ja que va dividir Eivissa i Formentera en quatre àrees.

El turisme i l’oferta complementària més completa de Pitiüses lideren la seva economia des de la dècada dels anys seixanta del segle XX, relegant les activitats agropecuàries i pesqueres tradicionals.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant les pintures rupestres de ses Fontanelles (sa Cova des Vi), ses Torres d’en Lluc (fortificació), Capella de Santa Agnès, i la peculiar Església de Sant Antoni de Portmany. Aquest temple ha exercit una triple funció des del segle XIV fins als nostres dies, lloc d’oració, defensa i vida social. Eren el refugi dels portmanyins dels continus atacs pirates que patia. El seu disseny presenta absència de finestres; gran torre amb dos canons a la coberta per disparar cap a la propera Illa de sa Conillera (illot) i des d’on s’abocava oli bullint; portes d’entrada de ferro, impossibles de cremar, travessades per una biga enorme de savina, així com un pou d’aigua potable a l’interior per resistir els setges.
El municipi té un total de 11 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  40 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  25 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters