Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Punta de sa Galera
Racó de sa Galera
Sant Antoni de Portmany
Platja d'arena
Punta de sa Galera també coneguda com Racó de sa Galera

Punta Galera o Punta de sa Galera i Racó de sa Galera estan a quatre quilòmetres de Sant Antoni de Portmany, situada entre Cala Llosar i Cap Negret, així com a mig camí de les urbanitzacions sa Galera, Can Germà, Turó Pineda i Cap Negret. Des de la seva vorera es divisa Illa Conillera, que és el major illot d’Eivissa i s’hi pot visitar.

Des de la pròxima Cala Salada s’inicia el paisatge més agrest de l’illa d’Eivissa, amb accessos a la mar escassos, sent aquesta costa que ens ocupa un clar exemple. Punta de sa Galera és un promontori allargat sortint cap a la Mediterrània que en la seva intersecció amb la terra ferma s’ha format una cala diminuta, Racó de sa Galera.

Aquesta cala s’hi troba envoltada d’aigua cristal·lina, amb un fons marí de roques i algues, així com ple de fauna submarina que convida a la pràctica de busseig de superfície i amb ampolles d’oxigen.

Aquesta platgeta té un talús petri sota alts penya-segats, poblats de pins, i amb la presència d’escars (varadors artesanals). La bellesa i la tranquil·litat caracteritzen aquest lloc que rep una afluència baixa de banyistes.

L’accés per carretera és senzill seguint atentament la senyalització viària i les desviacions. El darrer tram es realitzarà per pistes en males condicions i poc transitades per una pineda frondosa, i s’hauran de caminar els últims 100 metres. També s’hi pot arribar fent ús del transport públic. La parada d’autobús més propera dista set hectòmetres d’aquesta platja.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Sant Antoni de Portmany
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

Informació sobre el municipi Sant Antoni de Portmany

El terme municipal de Sant Antoni de Portmany es troba a l’oest d’Eivissa i acull la localitat homònima (centre administratiu), Sant Rafel de sa Creu (Zona d’Interès Artesanal), Sant Mateu d’Albarca (interessant producció vitivinícola), Santa Agnès de Corona (paisatge d’ametllers) i Buscastell-Forada (font d’aigua es Broll de Buscatell).

El seu topònim Portmany prové del llatí Portus Magnus ( “port gran i important”), dient-se Quartó (“quart”) de Portmany després de la conquesta de Pitiüses pel rei Jaume I d’Aragó (segle XIII), ja que va dividir Eivissa i Formentera en quatre àrees.

El turisme i l’oferta complementària més completa de Pitiüses lideren la seva economia des de la dècada dels anys seixanta del segle XX, relegant les activitats agropecuàries i pesqueres tradicionals.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant les pintures rupestres de ses Fontanelles (sa Cova des Vi), ses Torres d’en Lluc (fortificació), Capella de Santa Agnès, i la peculiar Església de Sant Antoni de Portmany. Aquest temple ha exercit una triple funció des del segle XIV fins als nostres dies, lloc d’oració, defensa i vida social. Eren el refugi dels portmanyins dels continus atacs pirates que patia. El seu disseny presenta absència de finestres; gran torre amb dos canons a la coberta per disparar cap a la propera Illa de sa Conillera (illot) i des d’on s’abocava oli bullint; portes d’entrada de ferro, impossibles de cremar, travessades per una biga enorme de savina, així com un pou d’aigua potable a l’interior per resistir els setges.
El municipi té un total de 11 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters