Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Gració i Gracioneta
Sant Antoni de Portmany
Vigilància mitjana
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cala Gració i Gracioneta

Cala Gracioneta i Cala Gració estan a 1,5 quilòmetres de Sant Antoni de Portmany, situats entre els caps Negret i Blanc. Ambdues platges formen part de l’entrant de mar estret i en forma de rectangle que en tocar terra les va originar.

Aquestes cales es caracteritzen per tenir unes dimensions petites, una planta triangular, un talús d’arena fina i blanca, estar encaixonades, envoltades de pineda frondosa amb construccions, absència de l’embat del vent, aigua cristal·lina i calmada que convida a practicar busseig, així com una pendent molt suau (en Cala Gracioneta, a 25 metres de la vorera es comptabilitzen una mica més de mig metre de profunditat, i en Cala Gració, a 40 metres del litoral es sonda un metre de fondària).

La seva exposició a vents del sud-oest, oest i nord-oest ofereix un bon abric contra tots els corrents eòlics, excepte les procedents de l’oest. Presenta condicions marines i subaquàtiques aptes per fondejar embarcacions a la part central d’aquesta màniga de mar, sobre fons de sorra i alga, a una profunditat d’entre quatre i sis metres.

L’accés per carretera és senzill seguint atentament la senyalització viària i les desviacions. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També s’hi pot arribar fent ús del transport públic. La parada d’autobús més propera dista vuit hectòmetres de distància en el cas de Cala Gració i a un quilòmetre de separació de Cala Gracioneta.

Les característiques descrites anteriorment expliquen que aquestes dues platges registrin una afluència mitjana de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Sant Antoni de Portmany
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Telèfons
 • Dutxes
 • Aparcament
 • Zona d'esports nàutics
Informació sobre el municipi Sant Antoni de Portmany

El terme municipal de Sant Antoni de Portmany es troba a l’oest d’Eivissa i acull la localitat homònima (centre administratiu), Sant Rafel de sa Creu (Zona d’Interès Artesanal), Sant Mateu d’Albarca (interessant producció vitivinícola), Santa Agnès de Corona (paisatge d’ametllers) i Buscastell-Forada (font d’aigua es Broll de Buscatell).

El seu topònim Portmany prové del llatí Portus Magnus ( “port gran i important”), dient-se Quartó (“quart”) de Portmany després de la conquesta de Pitiüses pel rei Jaume I d’Aragó (segle XIII), ja que va dividir Eivissa i Formentera en quatre àrees.

El turisme i l’oferta complementària més completa de Pitiüses lideren la seva economia des de la dècada dels anys seixanta del segle XX, relegant les activitats agropecuàries i pesqueres tradicionals.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant les pintures rupestres de ses Fontanelles (sa Cova des Vi), ses Torres d’en Lluc (fortificació), Capella de Santa Agnès, i la peculiar Església de Sant Antoni de Portmany. Aquest temple ha exercit una triple funció des del segle XIV fins als nostres dies, lloc d’oració, defensa i vida social. Eren el refugi dels portmanyins dels continus atacs pirates que patia. El seu disseny presenta absència de finestres; gran torre amb dos canons a la coberta per disparar cap a la propera Illa de sa Conillera (illot) i des d’on s’abocava oli bullint; portes d’entrada de ferro, impossibles de cremar, travessades per una biga enorme de savina, així com un pou d’aigua potable a l’interior per resistir els setges.
El municipi té un total de 11 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  50 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  110 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters