Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Caló des Moro
Sant Antoni de Portmany
Vigilància mitjana
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Caló des Moro

Caló des Moro està a un quilòmetres de Sant Antoni de Portmany, situat a la vorera septentrional de la badia de Sant Antoni de Portmany, entre Roca Baixa i Port de Sant Antoni, així com sota la mirada del promontori sa Talaia, cobert totalment per una frondosa pineda.

Aquesta platja es caracteritza per tenir dimensions reduïdes, talús d’arena fina i blanca, procedent de manera artificial de bancs submarins, marges rocosos, orientació cap a l’oest, pendent pronunciada (a menys de 30 metres de la vorera es sonda una profunditat superior a dos metres), per estar protegida de l’embat del vent, fons sorrencs, així com envoltada de nombrosos establiments vacacionals, que hi explica l’afluència mitjana de banyistes locals i turistes.

Des de Caló des Moro surt un passeig cuidat per als vianants que discorre al costat del mar, en direcció al nord, que arriba fins a les cales Gració i Gracioneta, gaudint de vistes panoràmiques excel·lents sobre la cala, o fins a la veïna i diminuta Cala Tànit, la seva mida, cinc metres d’ampla per dos metres de profunditat, la converteix en la platja més petita d’Eivissa. En canvi, es pot optar per encaminar-se cap al sud, per vorejar el litoral de la població de Sant Antoni de Portmany fins a tocar el seu port.

L’accés per carretera és senzill seguint atentament la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar pels voltants. També s’hi pot arribar mitjançant l’ús del transport públic. La parada d’autobús més pròxima dista dos hectòmetres d’aquesta platja.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Sant Antoni de Portmany
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

  • Passarel·les per a discapacitats
  • Telèfons
  • Dutxes
  • Escars
  • Restaurant
  • Zona d'esports nàutics
Informació sobre el municipi Sant Antoni de Portmany

El terme municipal de Sant Antoni de Portmany es troba a l’oest d’Eivissa i acull la localitat homònima (centre administratiu), Sant Rafel de sa Creu (Zona d’Interès Artesanal), Sant Mateu d’Albarca (interessant producció vitivinícola), Santa Agnès de Corona (paisatge d’ametllers) i Buscastell-Forada (font d’aigua es Broll de Buscatell).

El seu topònim Portmany prové del llatí Portus Magnus ( “port gran i important”), dient-se Quartó (“quart”) de Portmany després de la conquesta de Pitiüses pel rei Jaume I d’Aragó (segle XIII), ja que va dividir Eivissa i Formentera en quatre àrees.

El turisme i l’oferta complementària més completa de Pitiüses lideren la seva economia des de la dècada dels anys seixanta del segle XX, relegant les activitats agropecuàries i pesqueres tradicionals.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant les pintures rupestres de ses Fontanelles (sa Cova des Vi), ses Torres d’en Lluc (fortificació), Capella de Santa Agnès, i la peculiar Església de Sant Antoni de Portmany. Aquest temple ha exercit una triple funció des del segle XIV fins als nostres dies, lloc d’oració, defensa i vida social. Eren el refugi dels portmanyins dels continus atacs pirates que patia. El seu disseny presenta absència de finestres; gran torre amb dos canons a la coberta per disparar cap a la propera Illa de sa Conillera (illot) i des d’on s’abocava oli bullint; portes d’entrada de ferro, impossibles de cremar, travessades per una biga enorme de savina, així com un pou d’aigua potable a l’interior per resistir els setges.
El municipi té un total de 11 platges.
Principals dades tècniques
  • Longitud de la platja: 
    45 metres
  • Tipus d'accés: 
    Per a vianants
    Per a vehicles
    Per a vaixells
  • Amplada mitjana: 
    30 metres
  • Accés minusvàlid: 
    No
  • Grau d'ocupació: 
    Alt
    Mitjà
    Baix
  • Zona de fondeig: 
    No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters