Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Racó de sa Talaia
Sant Joan de Labritja
Platja de còdols
Racó de sa Talaia

Racó de sa Talaia està a 12 quilòmetres aproximadament de Sant Joan de Labritja, situada entre Escull donis Pas i Punta Nin del Corb, així com sota la mirada de Talaia de sa Cala (303 metres d’altitud) i la localitat de Sant Vicent de sa Cala.

Aquest entrant de mar de dimensions considerables forma en tocar terra ferma una badia ampla, embolicada de penya-segats alts i abruptes, als cims dels quals s’estén un dels boscos de pineda més extensos i més ben conservats d’Eivissa, comprès entre Puig de ses Penyes i Pla de ses Formigues.

Les millors condicions marines i subaquàtiques per a l’ancoratge d’embarcacions es donen a la zona sud d’aquesta badia. El navegant haurà de tenir en compte que aquesta rada es troba exposada als vents de component nord-oest, nord i nord-est, així com banyada per una aigua cristal·lina que conviden a la pràctica de busseig. El patró trobarà en aquesta regió un fons de sorra, a una profunditat que oscil·la entre els vuit i els 12 metres, mentre que haurà d’evitar el marge dret, ja que existeixen esculls.

L’accés per carretera és senzill fins als seus voltants seguint la senyalització viària i les desviacions. L’arribada a la platja es fa a peu, transitant, prèvia petició de permís, per propietats privades que prohibeixen el pas. L’arribada al talús es realitzarà per unes escales. El vehicle particular s’estacionarà gratuïtament a mitja hora de distància, només hi ha espai per a tres cotxes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

Informació sobre el municipi Sant Joan de Labritja

El terme municipal de Sant Joan de Labritja, anteriorment Sant Joan Baptista, es troba al nord-oest d’Eivissa, acollint les agrupacions urbanes de caràcter rural, caracteritzades per les seves parròquies, de Sant Miquel de Balansat (el poble més gran i amb una zona turística important, Port de Sant Miquel), Sant Llorenç de Balàfia (posseeix les típiques cases pitiüses amb torres defensives d’origen àrab, considerades com monument nacional), Sant Vicenç de sa Cala (s’ha de visitar Cova de Cuieram, d’origen cartaginès i excavada a 200 metres d’altura), així com la localitat homònima (centre administratiu, la construcció de l’església va finalitzar l’any 1771 i té una zona turística important, Portinatx).

El paisatge penya-segat de les seves costes suposa un dels seus senyals d’identitat, així com les cales diminutes d’aigües cristal·lines que els penya-segats oculten. A aquest fet s’ha d’afegir el gran valor ecològic que tanca aquesta superfície de 119,7 quilòmetres quadrats, espècies vegetals poc comunes, plantes endèmiques i nidificació d’aus marines, sobretot en la zona litoral.

De cap manera no s’ha d’abandonar Sant Joan de Labritja sense que visitin algunes de les seves grans extensions de caràcter rural, en les quals encara es conserven cases pageses d’arquitectura tradicional i abunden els cultius en bancals i les oliveres centenàries.

Aquest territori, que allotja el menor nombre d’habitants d’Eivissa, es caracteritza per harmonitzar una activitat turística tranquil·la amb la cura, la bellesa, l’encant i la màgia de l’entorn natural i del medi ambient.
El municipi té un total de 18 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  45 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  22 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters