Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Port de ses Caletas
Sant Joan de Labritja
Platja de còdols
Port de ses Caletas

Port de ses Caletes està a 3,2 quilòmetres de Sant Vicent de sa Cala, situat entre les puntes Nin del Corb i d’en Serra, així com sota la mirada de Puig de sa Fita (309 metres d’altura).

Aquest entrant de mar finalitza en tocar terra ferma en un talús de dimensions reduïdes, compost de graves i macs torrats. Els penya-segats alts, coronats per una frondosa pineda, flanquegen els seus marges, i posseeix una pendent pronunciada (a 25 metres del litoral s’assoleixen dos metres de profunditat).

Aquesta cala verge es troba exposada als vents del nord-oest, nord i nord-est, tornant-se perillosa quan bufen corrents eòlics del nord i convertint-se en un refugi perfecte contra l’aire de l’est. Es recomana fondejar embarcacions a la seva part més ampla, sobre un fons sorrenc, a una profunditat d’entre nou i 18 metres.

Les barques petites podran ancorar més a prop de la vorera, registrant-se sondes que varien entre quatre i set metres fins tocar un llit marí de sorra i roques. S’haurà de parar atenció a les roques semiemergents.

L’aspecte cristal·lí de la seva aigua, la bellesa del seu fons i la baixa afluència de banyistes converteixen aquest lloc en idoni per practicar busseig.

L’accés per carretera és senzill, encara que el conductor haurà de parar atenció a la senyalització viària i, en el seu tram final, a la conducció per una pista asfaltada de baixada vertiginosa, amb corbes tancades i nul·la visibilitat. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels voltants.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Escars
Informació sobre el municipi Sant Joan de Labritja

El terme municipal de Sant Joan de Labritja, anteriorment Sant Joan Baptista, es troba al nord-oest d’Eivissa, acollint les agrupacions urbanes de caràcter rural, caracteritzades per les seves parròquies, de Sant Miquel de Balansat (el poble més gran i amb una zona turística important, Port de Sant Miquel), Sant Llorenç de Balàfia (posseeix les típiques cases pitiüses amb torres defensives d’origen àrab, considerades com monument nacional), Sant Vicenç de sa Cala (s’ha de visitar Cova de Cuieram, d’origen cartaginès i excavada a 200 metres d’altura), així com la localitat homònima (centre administratiu, la construcció de l’església va finalitzar l’any 1771 i té una zona turística important, Portinatx).

El paisatge penya-segat de les seves costes suposa un dels seus senyals d’identitat, així com les cales diminutes d’aigües cristal·lines que els penya-segats oculten. A aquest fet s’ha d’afegir el gran valor ecològic que tanca aquesta superfície de 119,7 quilòmetres quadrats, espècies vegetals poc comunes, plantes endèmiques i nidificació d’aus marines, sobretot en la zona litoral.

De cap manera no s’ha d’abandonar Sant Joan de Labritja sense que visitin algunes de les seves grans extensions de caràcter rural, en les quals encara es conserven cases pageses d’arquitectura tradicional i abunden els cultius en bancals i les oliveres centenàries.

Aquest territori, que allotja el menor nombre d’habitants d’Eivissa, es caracteritza per harmonitzar una activitat turística tranquil·la amb la cura, la bellesa, l’encant i la màgia de l’entorn natural i del medi ambient.
El municipi té un total de 18 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  80 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters