Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Caló d'en Serra
Sant Joan de Labritja
Platja d'arena
Caló d'en Serra

Caló d’en Serra està a tres quilòmetres de Portinatx, situat entre Port de Portinatx i Punta d’en Gat, així com sota la mirada de Puig de sa Caperulla (308 metres d’altitud).
Aquesta màniga de mar en forma de rectangle finalitza en tocar terra ferma en un talús de dimensions reduïdes, compost d’arena daurada i de gra mig a la seva part central, així com graves i roques en els seus marges penya-segats. La garriga i els pins envolten aquest bell racó costaner.

Aquesta cala tranquil·la es troba orientada cap a l’est. El vent habitualment bufa de mar a terra i amb una intensitat fluixa. Ambdós factors són producte de l’encaixament d’aquesta platja abrupta. També presenta una pendent suau que facilita l’accés a la seva aigua transparent. La sorra i les roques recobertes d’alga conformen el seu fons marí. Nedant pel seu marge dret s’arribarà a una altra caleta impressionant i oculta des del litoral. Aquesta és l’única manera d’arribar-hi.

L’accés per carretera és relativament senzill, encara que el conductor haurà de parar atenció a la senyalització viària i, en el seu tram final, a la conducció per una pista accidentada, polsosa i no apta per a tots els automòbils. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels voltants.

Les característiques descrites anteriorment expliquen que Caló d’en Serra registri una afluència baixa de banyistes locals i turistes. Al costat de la vorera es veuran escars (varadors construïts artesanalment pels pescadors illencs), on els professionals de la pesca guarden les seves arts i llaüts (embarcacions petites).

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Lloguers
 • Escars
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Sant Joan de Labritja

El terme municipal de Sant Joan de Labritja, anteriorment Sant Joan Baptista, es troba al nord-oest d’Eivissa, acollint les agrupacions urbanes de caràcter rural, caracteritzades per les seves parròquies, de Sant Miquel de Balansat (el poble més gran i amb una zona turística important, Port de Sant Miquel), Sant Llorenç de Balàfia (posseeix les típiques cases pitiüses amb torres defensives d’origen àrab, considerades com monument nacional), Sant Vicenç de sa Cala (s’ha de visitar Cova de Cuieram, d’origen cartaginès i excavada a 200 metres d’altura), així com la localitat homònima (centre administratiu, la construcció de l’església va finalitzar l’any 1771 i té una zona turística important, Portinatx).

El paisatge penya-segat de les seves costes suposa un dels seus senyals d’identitat, així com les cales diminutes d’aigües cristal·lines que els penya-segats oculten. A aquest fet s’ha d’afegir el gran valor ecològic que tanca aquesta superfície de 119,7 quilòmetres quadrats, espècies vegetals poc comunes, plantes endèmiques i nidificació d’aus marines, sobretot en la zona litoral.

De cap manera no s’ha d’abandonar Sant Joan de Labritja sense que visitin algunes de les seves grans extensions de caràcter rural, en les quals encara es conserven cases pageses d’arquitectura tradicional i abunden els cultius en bancals i les oliveres centenàries.

Aquest territori, que allotja el menor nombre d’habitants d’Eivissa, es caracteritza per harmonitzar una activitat turística tranquil·la amb la cura, la bellesa, l’encant i la màgia de l’entorn natural i del medi ambient.
El municipi té un total de 18 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  50 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  24 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters