Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

S'Arenal Gran
Sant Joan de Labritja
Vigilància mitjana
Bandera blava
Accés minusvàlids
Platja d'arena
S'Arenal Gran

S’Arenal Gros o s’Arenal Gran és al costat de la localitat de Portinatx, situat entre Cala donis Portitxol i s’Arenal Petit –un passeig marítim uneix aquesta platja amb la seva germana menor.

Les puntes Galera i de sa Torre formen els flancs d’entrada a Cala Portinatx, a l’interior de la qual hi ha diverses caletes, sent la segona d’aquestes cales la que ens ocupa i, a la vegada, la de majors dimensions de tots els seus racons costaners. La zona externa de Cala Portinatx és un lloc excel·lent per practicar esports de vela.

Aquesta cala envoltada d’establiments turístics té disposició d’àmplia cala, talús de sorra blanca i de gra mig, amb alguns pins, pendent escassa (a 25 metres mar endins s’assoleix un metre de profunditat), fons sorrenc, menys en el marge esquerre on s’imposen les roques, i amb predomini d’un vent fluix de component sud, que bufa de terra a mar.

Aquestes peculiaritats morfològiques converteixen aquest tram de litoral en molt segur per als al·lots i les persones grans, així com per a la pràctica de busseig de superfície.
L’accés per carretera és senzill seguint atentament la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També s’hi pot arribar amb autobús. La parada més pròxima del qual se’n troba a un hectòmetre de distància. Des de s’Arenal Gros es pot dur a terme excursions amb vaixell cap a Cala Xarraca i Cala Xucla.

Les característiques descrites anteriorment hi expliquen l’afluència massiva de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lloguers
Informació sobre el municipi Sant Joan de Labritja

El terme municipal de Sant Joan de Labritja, anteriorment Sant Joan Baptista, es troba al nord-oest d’Eivissa, acollint les agrupacions urbanes de caràcter rural, caracteritzades per les seves parròquies, de Sant Miquel de Balansat (el poble més gran i amb una zona turística important, Port de Sant Miquel), Sant Llorenç de Balàfia (posseeix les típiques cases pitiüses amb torres defensives d’origen àrab, considerades com monument nacional), Sant Vicenç de sa Cala (s’ha de visitar Cova de Cuieram, d’origen cartaginès i excavada a 200 metres d’altura), així com la localitat homònima (centre administratiu, la construcció de l’església va finalitzar l’any 1771 i té una zona turística important, Portinatx).

El paisatge penya-segat de les seves costes suposa un dels seus senyals d’identitat, així com les cales diminutes d’aigües cristal·lines que els penya-segats oculten. A aquest fet s’ha d’afegir el gran valor ecològic que tanca aquesta superfície de 119,7 quilòmetres quadrats, espècies vegetals poc comunes, plantes endèmiques i nidificació d’aus marines, sobretot en la zona litoral.

De cap manera no s’ha d’abandonar Sant Joan de Labritja sense que visitin algunes de les seves grans extensions de caràcter rural, en les quals encara es conserven cases pageses d’arquitectura tradicional i abunden els cultius en bancals i les oliveres centenàries.

Aquest territori, que allotja el menor nombre d’habitants d’Eivissa, es caracteritza per harmonitzar una activitat turística tranquil·la amb la cura, la bellesa, l’encant i la màgia de l’entorn natural i del medi ambient.
El municipi té un total de 18 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  136 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  123 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters